Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Počas Vianoc sa uskutoční už 22. ročník koledníckej akcie Dobrá novina

Na archívnej foto kolednícka akcia Dobrá novina. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Cieľom podujatia je priniesť tradičnou formou koledovania vianočnú radosť do slovenských rodín a zároveň podporiť projekty rozvojovej spolupráce v afrických krajinách.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Počas tohtoročných Vianočných sviatkov sa uskutoční už 22. ročník Dobrej noviny s mottom „Deti sú srdcom zmeny“. V súčasnosti už prebiehajú prípravy na kolednícku akciu, ktorá sa uskutoční od 24. decembra do 6. januára 2017. Cieľom podujatia je priniesť tradičnou formou koledovania vianočnú radosť do slovenských rodín a zároveň podporiť projekty rozvojovej spolupráce v afrických krajinách.

Ťažiskový projekt 22. ročníka Dobrej noviny je zameraný na lepší prístup detí s postihnutím ku vzdelaniu v Etiópii. Koledníci spoznajú príbeh osemročnej Zamzam a jej priateľov cez film, ktorý bol natočený v oblasti Karsa a bude mať premiéru 12. novembra.

Z výťažku koledníckej zbierky budú podporené rozvojové projekty v Etiópii, Keni, Južnom Sudáne či Ugande. Život v Etiópii priblíži slovenským dobrovoľníkom aj Dereje Kebede, koordinátor programu komunitnej rehabilitácie miestnej mimovládnej organizácie HEfDA, ktorý navštívi viaceré slovenské obce v dňoch 9. až 19. októbra.

Tradičnú kolednícku akciu organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami v približne 1250 mestách a obciach na celom Slovensku. V predchádzajúcom 21. ročníku sa do Dobrej noviny zapojilo 24.831 koledníkov v 1235 obciach Slovenska, zbierka vyniesla 958.058,37 eur.

Bližšie informácie o koledníckej akcii a použití prostriedkov z verejnej zbierky nájdu záujemcovia na www.dobranovina.sk.

TASR o tom informoval riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík.