Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Nová Baňa pozýva na oslavy Svetového dňa cestovného ruchu

Na archívnej snímke je radná sieň v Pohronskom múzeu v Novej Bani. Foto: TASR Jana Vodnáková

Široká verejnosť si môže počas otváracích hodín prezrieť výstavné i expozičné priestory.

Nová Baňa 19. septembra (TASR) - Svetový deň cestovného ruchu (27. 9.) oslávia v Novej Bani v tamojšom Pohronskom múzeu. V spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Gron pripravili program pre všetky vekové kategórie.

Ako informuje múzeum, dopoludnie bude venované základným školám, ktoré sa zoznámia s desiatimi stálymi expozíciami múzea, aktuálnou výstavou Stroj, ktorý zmenil svet. Príbeh ohňového stroja Isaaca Pottera, ktorá bude spojená s aktivitou Stratený poklad Isaaca Pottera.

"Počas doobedia bude pre detských návštevníkov pripravené aj určovanie zaujímavosti z regiónu Gron na slepej mape či spoznávanie zaujímavostí prostredníctvom pripravených fotografií. Nebude chýbať ani obľúbený regionálny kvíz," uvádza múzeum.

Široká verejnosť si môže počas otváracích hodín prezrieť výstavné i expozičné priestory. Počas celého dňa bude mať vo vstupe múzea stánok OOCR Región Gron, ktorý ponúkne rady, tipy a širokú škálu propagačných materiálov, kde sa oplatí v regióne pozrieť a čo zažiť.

O 16.00 h čaká deti bábkové divadlo Kocúr v čižmách. Posledným bodom programu bude o 18.00 h hudobné vystúpenie Kejtt Vavrovej, ktorú bude na gitare sprevádzať Štefan Gajdoš.

Počas celého dňa si návštevníci uplatnia 50-percentnú zľavu na vstupnom.