Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Prehliadku taiwanských filmov odštartuje snímka zo sveta športu

Kino Mladosť. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Štvrtý ročník festivalu ponúkne divákom päticu filmov rôznorodých žánrov.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Prehliadku taiwanských filmov, ktorá sa začína dnes v bratislavskom Kine Mladosť, otvára snímka Skáč Ashin! (2011). Ide o motivačný film zo sveta športu, ktorého režisér sa inšpiroval životným príbehom vlastného brata. Priaznivci ázijskej kinematografie si dnes večer môžu pozrieť aj film Monga (2010), ktorý rozpráva príbeh gangstrov z hlavného mesta Taipei v 80. rokoch minulého storočia.

Štvrtý ročník festivalu, ktorý organizuje zastupiteľstvo Taiwanu na Slovensku, ponúkne divákom celkovo päticu filmov rôznorodých žánrov. V programe ďalej figuruje dvojdielna taiwanská historická dráma Bojovníci dúhy (2011), ktorá môže osloviť fanúšikov takých filmových titulov ako Statočné srdce či Posledný mohykán. Jeden z najdrahších filmov v histórii taiwanskej produkcie opisuje povstanie domorodého kmeňa ostrova proti japonským kolonizátorom v roku 1930.


Zdroj: youtube.com

Emocionálne nabitý príbeh desaťročného chlapca ponúkne film Štvrtý portrét (2010), prináša vizuálne nápaditý portrét taiwanského života a chválospev na rodinné a spoločenské putá. Prehliadku ukončí film Septembrový vietor (2008), divákov zavedie do roku 1996, keď sa odohral tragický škandál taiwanského baseballového tímu, ktorý ovplyvnil životy mnohých dospievajúcich chlapcov.

Festival potrvá do 30. apríla. Každý deň ponúka dve premietania so začiatkom o 17.30 a 20.00 hodine. Všetky filmy sú v pôvodnom znení s anglickými titulkami. Vstup je voľný.