Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Tanec medzi črepinami videlo viac ako 2000 divákov

Bibiana Lanczová a Marek Ťapák počas nakrúcania filmu. Foto: TASR/Martin Pavelek

Tanečno-hudobný film, ktorý sa na plátnach slovenských kín neobjavil takmer 60 rokov, si v novinke Tanec medzi črepinami od režiséra Mareka Ťapáka získava pozornosť slovenských divákov.

Bratislava 25. júna (TASR) - Najväčšie filmové premiérové turné posledných rokov na Slovensku sa skončilo cez víkend. Exkluzívne projekcie nového slovenského filmu režiséra Mareka Ťapáka Tanec medzi črepinami si od 14. do 23. júna pozrelo v 12 slovenských mestách viac ako 2000 divákov a pozvaných hostí. TASR informovala za Film Europe Media Company, ktorá snímku distribuuje do kín, Adriana Bednárová.

Tanečno-hudobný film, ktorý absentoval v slovenskej kinematografii takmer 60 rokov, predstavili jeho hlavní tvorcovia a protagonisti vo Zvolene, Trnave, Trenčíne, Žiline, Martine, Bratislave, Banskej Bystrici, Ružomberku, Košiciach, Poprade, Prešove a Lučenci. Rozsahom aj diváckymi ohlasmi ojedinelé promo turné sprevádzali autogramiády, na ktorých sa diváci mohli stretnúť napríklad s Marekom Ťapákom, Tonom Popovičom, Lindou Luptákovou, Ondrejom Mlynárikom, Martinom Urbanom, Stanislavom Marišlerom či Martou Stančíkovou.

"Diváci s nadšením a veľkými ováciami ocenili film, ktorý nadväzuje na tradíciu slovenských tanečných a hudobných filmov minulého storočia. Videli ho aj účastníci na Art Film Feste v Trenčiansky Tepliciach 17. júna," doplnila s tým, že na Tanec medzi črepinami sa môžu tešiť aj návštevníci MFF Karlove Vary. Snímku tam uvedú 1. júla.