Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Prípravy sú v plnom prúde

Foto: Viva Verdi

Prvý slovenský letný operný festival Viva Verdi bude mať svoje prvé predstavenie už o pár dní. Prípravy a skúšky sú v plnom prúde.

Bratislava 1. augusta (TERAZ.sk) - Slovenskí aj zahraniční sólisti sa vo Verdiho opere Giovanna d´Arco predstavia slovenskému publiku na premiére už v stredu 6. augusta v Trnavskom Mestskom amfiteátri. Ďalšie predstavenia budú 9. a 12. augusta rovnako v Trnave a umelci sa so slovenským publikom rozlúčia 15. augusta na Amfiteátri v Nitre.

Mená hlavných protagonistov sú každému fanúšikovi opery dobre známe. Clara Polito v úlohe Giovanny, Evan Bowers v roli Carla VII. a Sergio Bologna ako Giacomo. Spolu s nimi sa na festivale predstavia slovenskí protagonisti Ondrej Mráz (ako Talbot) a Martin Gyimesi (Delil). Dirigentskej taktovky sa ujme Marián Vach a režisérskeho vedenia Michal Babiak.

Všetky predstavenia sa začínajú o 20:30. Lístky si môžu návštevníci kúpiť v sieti Ticketportal alebo pred každým koncertom priamo na mieste. Pre bratislavských návštevníkov je pripravená aj možnosť zakúpiť si spolu so vstupenkou aj cestovný lístok na predstavenia. Autobus bude pristavený vždy v deň predstavenia pred budovou Istropolisu o 18:45.

Podujatie Viva Verdi na Slovensko premiéru nielen samotnej opery Giovanna d´Arco ale aj premiéru samotného konceptu opery pod holým nebom. Okrem živého orchestra, zahraničných sólistov a prepracovanej scény pridáva pyrotechnické efekty a jedinečnú atmosféru, ktorú ponúka len nebo plné hviezd.