Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Prvý deň na Topfeste ukončila fínska kapela Lordi

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hudobné dianie na všetkých štyroch pódiách prebehlo v prvý deň takmer podľa plánu, ten sa musel korigovať až s príchodom „náhradníkov“ za Godsmack – fínskej skupiny Lordi.

Piešťany/Bratislava 30. júna (TASR) – V piatok (29.6.) na pravé poludnie odštartoval už 9. ročník festivalu Topfest, ktorý sa presťahoval od Nového Mesta nad Váhom na Letisko Piešťany. Hudobné dianie na všetkých štyroch pódiách prebehlo v prvý deň takmer podľa plánu, ten sa musel korigovať až s príchodom „náhradníkov“ za Godsmack – fínskej skupiny Lordi.

Po tom, čo sa expresne rýchlo dostavili Lordi do Piešťan z rôznych kútov Európy, prišla pre organizátorov ďalšia nepriaznivá správa: Ich batožina nestihla let, takže sa muselo čakať na ďalší, a tak bolo potrebné zmeniť opäť program. „Masky „Lordov“ v siedmich kufroch síce stihli doraziť do Piešťan aspoň o polnoci, ale ich nástroje uložené v ďalších piatich už nie a ich prílet z Frankfurtu nad Mohanom do Viedne bol ohlásený až na sobotu dopoludnie. Tak sme museli v noci zháňať pre nich hudobné nástroje. Chcem im ešte raz aspoň takto na diaľku poďakovať, že to napriek tomu nevzdali a odohrali skvelú šou na záver prvého dňa,“ uviedol pre médiá organizátor Dušan Drobný.

Samotné dianie okomentoval aj priamo z pódia spevák skupiny Tomi Petteri Putaansuu: „Chcem vám niečo povedať, včera na obed sme ešte netušili, že tu budeme dnes s vami. Vieme, že sme náhradníkmi Godsmack a želáme skoré uzdravenie, chcem len dodať, že napriek tomu, že všetko naše, čo tu máme je len toto oblečenie – budeme sa zabávať!” Svoj sľub do bodky splnili všetkým, ktorí vydržali na nich čakať do neskorej noci. S fínskym akcentom sa často ozývalo „Ako sa máte” a „Ďakujeme Topfest”. Chýbať nemohla ani ich povestná pyrotechnická šou.

Výborné vystúpenia skupín Vidiek, Polemic, Divokej Bill, Ill Ňino, Konflikt, či Ine Kafe dnes doplnia nemenej známe mená, akými sú Zuzana Smatanová, IMT Smile, skupiny Nightwish a Kabát. Informáciu pre TASR sprostredkoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.