Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rastislav Mišík predstavuje Krásu Starého Mesta

Foto: Rastislav Mišík

Výstava Krása Starého Mesta potrvá v Staromestskej sieni do konca mája. Verejnosti je prístupná v pracovných dňoch.

Bratislava 1. mája (TASR) - Krása Starého mesta - to je názov aktuálnej výstavy umeleckého fotografa Rastislava Mišíka. V bratislavskej Staromestskej sieni na Vajanského nábreží 3 predstavuje obľúbené zákutia svojej rodnej Bratislavy prostredníctvom 22 autorských veľkoformátových farebných i čierno-bielych fotografií.

"Sú to fotografie interiérov a exteriérov bratislavského Starého Mesta, častí Bratislavy, v ktorej sa od narodenia pohybujem a mám ju detailne zmapovanú," uviedol pre TASR Rastislav Mišík. "Snažil som sa nafotiť Staré Mesto. Sú to fotografie, ktoré odzrkadľujú genius loci tejto staromestskej časti," doplnil k sérii obrazov, v ktorých priaznivci umeleckej fotografie, Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta nájdu interiér kostola, starého bytu či fotografie staromestských uličiek.

Výstava Krása Starého Mesta potrvá v Staromestskej sieni do konca mája. Verejnosti je prístupná v pracovných dňoch.

Rastislav Mišík (1975) žije a pracuje v Bratislave. Fotografii a foteniu sa venuje od detstva. Vyštudoval odbor umelecká fotografia na Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU) Bratislava v ateliéri svetoznámej umeleckej fotografky Miloty Havránkovej v roku 2002.