Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Režisér Základného inštinktu bude predsedať porote na Berlinale

Režisíér Paul Verhoeven. Foto: TASR AP

Holandský režisér Paul Verhoeven (Základný inštinkt, RoboCop) bude predsedom medzinárodnej odbornej poroty na 67. ročníku filmového festivalu Berlinale.

Berlín 9. decembra (TASR) - Holandský režisér Paul Verhoeven (Základný inštinkt, RoboCop) bude predsedom medzinárodnej odbornej poroty na 67. ročníku filmového festivalu Berlinale, ktorý sa v nemeckej metropole uskutoční v dňoch 9.-19. februára 2017. Informovali o tom dnes jeho organizátori.

Riaditeľ festivalu Dieter Kosslick zdôraznil, že vo Verhoevenovi sa pre predsedníctvo v porote podarilo získať filmára, ktorý pracoval tak na starom kontinente, ako aj v Hollywoode a nakrútil snímky rôznych žánrov. V šírke jeho filmografie sa odráža jeho kreatívna, pestrá trúfalosť a odvaha experimentovať, odznelo pri tejto príležitosti.

Verhoevenova novinka, psychotriler Elle s Isabelle Huppertovou v hlavnej úlohe, ktorý vzbudil pozornosť už na filmovom festivale v Cannes, si vyslúžila nomináciu na Európsku filmovú cenu. Mená laureátov tohto ocenenia zverejnia 10. decembra vo Vroclave.