Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Riaditeľ Metropolitného múzea v New Yorku sa vzdal funkcie

Na archívnej snímke z roku 2014 je zľava riaditeľ Metropolitného múzea v New Yorku Thomas Campbell a v strede v súčasnosti manželka exprezidenta USA Michelle Obamová. Foto: TASR AP

Napriek mnohým úspechom Thomas Campbell čelil vnútornej kritike pre ambiciózne plány na rozšírenie múzea. Múzeum je v deficite.

New York 1. marca (TASR) - Riaditeľ newyorského Metropolitného múzea Thomas P. Campbell na konci júna vo funkcii skončí, oznámila dnes renomovaná inštitúcia. Päťdesiatštyriročný Brit viedol toto najstaršie a najväčšie múzeum v USA osem a pol roka. V Metropolitnom múzeu však začal pracovať už v roku 1996 ako kurátor a odborník na tapisérie.

Vlani v marci otvoril novú expozíciu múzea venovanú modernému a súčasnému umeniu, umiestnenú v nápadnej novostavbe, ktorú navrhol architekt Marcel Breuer. Napriek mnohým úspechom Campbell čelil vnútornej kritike pre svoje ambiciózne plány na rozšírenie. Múzeum sa totiž ocitlo v deficite.

Denník New York Times dokonca nedávno v článku naznačil, že táto "veľká inštitúcia upadá".

Kým nenájdu náhradu za Campbella, bude funkciu riaditeľa dočasne vykonávať prezident Metropolitného múzea Daniel H. Weiss.