Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Richard Müller a skupina Mukatado zahrajú v olympijskom Londýne

Richard Müller získal Zlatého slávika v kategórii spevák roka. Foto: TASR

Slovenský zlatý slávik vystúpi v sobotu 4. augusta na koncerte v zábavnom centre The 229 Venue v budove International Student House na Great Portland Street v Londýne, kde sa nachádza SOFA Zone.

Bratislava 2. augusta (TASR) – Do olympijského Londýna má namierené aktuálny zlatý slávik Richard Müller. V sobotu 4. augusta vystúpi na koncerte v zábavnom centre The 229 Venue v budove International Student House na Great Portland Street, kde sa nachádza SOFA Zone (Slovak Official Fan Zone).

"Milujem atletiku a mám veľmi rád basketbal či tenis. Takže sa nesmierne teším, že tam budem a vôbec k tomu nepotrebujem žiadnu účasť na finálových podujatiach. Stačí mi skutočnosť, že som na olympiáde," uviedol spevák pre médiá.

Pevné miesto v programe
Ilustračné foto
Foto: TASR
"Richard Müller je interpret, ktorý má v našej programovej dramaturgii pevné miesto už od roku 2003. Som rád, že prijal naše pozvanie a príde zahrať do fanúšikovskej zóny. Verím, že si koncert aj pobyt na olympijských hrách s nami užije," dodal Štefan Krasňanský, šéf agentúry Pishter Ltd.

Opäť na jednom pódiu
V ten istý deň na 223 Venue zahrajú aj skupina Mukatado a Pjoni & Ink Midget. Po takmer troch rokoch sa kapela Mukatado opäť stretne na jednom pódiu s Richardom Müllerom, s ktorým v októbri 2009 odohrala spoločné turné v 16 mestách na Slovensku a v Českej republike.  

Na konte aj oficiálna hymna Slovenského olympijského tímu
"Veľmi sa teším, že si môžeme opäť zahrať s Richardom Müllerom, na jednom pódiu a ešte k tomu počas olympiády v Londýne. Veľmi často sa nestáva, že letíme na koncert lietadlom," uviedla pre médiá speváčka skupiny Janka Kozáková a dodala: "S chalanmi z kapely sa veľmi tešíme, dúfam, že sa nám to tam podarí rozbaliť." Kapela Mukatado nahrala aj oficiálnu hymnu Slovenského olympijského tímu, ktorý v Londýne súťaží.