Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Richard Müller dostal za album 55 dvojitú platinovú platňu

Z krstu albumu Richarda Müllera 55. Na snímke zľava krstná mama albumu Adela Banášová, Richard Müller, autor hudby Ondřej Brzobohatý Gregor a textár Peter Uličný. Bratislava, 28. septembra 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Ocenenie za 7000 predaných kusov tohto CD si prevzal v nedeľu 4. decembra počas bratislavského koncertu v rámci To najlepšie tour.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Richard Müller si na svoje konto pripísal ďalší úspech. V závere septembra vydal nový album "55", ktorý je už dvojplatinový. Ocenenie za 7000 predaných kusov tohto CD si prevzal v nedeľu 4. decembra počas bratislavského koncertu v rámci To najlepšie tour. Do Starej tržnice si pozval aj vzácneho hosťa, špičkového českého gitaristu Michala Pavlíčka. Podľa mnohých návštevníkov je to Richardovo jedno z najlepších vystúpení za posledné roky, zahral najväčšie hity svojej kariéry, ale aj songy z nového albumu. Ľudia si spolu s ním pospevovali aj novinky Julia Roberts či 55. Richard Müller si priazeň fanúšikov veľmi váži a teší sa, že nový album 55 sa im veľmi páči.

"Nemierne ma to teší, naozaj si veľmi vážim, že fanúšikovia mi stále zachovávajú priazeň. Cítim sa úžasne, jednoducho dvojplatinovo," povedal nadšený Müller. "Bolo to fantastické, publikum reaguje veľmi spontánne. Do programu sme zaradili aj dve skladby z nového albumu – pesničku Julia Roberts a titulný song 55. Som rád, keď aj naživo vidím, že sa ľuďom naozaj páčia."

V bratislavskej Starej tržnici uviedol spevák dva koncerty po sebe. Dva legendárne hity Tlaková níž a Cigaretka na dva ťahy si Richard zahral spolu s hudobným hosťom, gitaristom Michalom Pavlíčkom. Diváci to ocenili dlhotrvajúcim standing ovation.

"Fanúšikovia sú všade skvelí, nerobím rozdiely medzi slovenskými mestami a naozaj som vďačný za každého poslucháča kdekoľvek. Máme za sebou už väčšinu turné, ale ešte pár koncertov nás čaká. Teším sa ešte na ďalšie mestá, verím, že to vyjde rovnako úžasne ako doteraz," pokračoval Müller. Na turné ho sprevádza kapela v zložení gitarista Peter Markuljak, klavirista Matej Benko, kontrabasista Martin Gašpar, Michal Žáček, ktorý hrá na dychové nástroje, a bubeník a kapelník Juraj Kuchárek.

Už dnes pokračuje turné koncertom v Nitre, ďalšími mestami budú Žilina (8.12.), Ružomberok (9.12.), Prievidza (11.12.) a Trenčín (13.12.). TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



dez vs