Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Ringo Starr vydáva dnes novú štúdiovku Postcards From Paradise

V roku 1940 sa narodil britský hudobník, člen (bubeník) legendárnej hudobnej skupiny Beatles RINGO STARR, vlastným menom Richard Starkey. Foto: TASR/AP Photo

Tento 74-ročný hudobník, ktorý sa na začiatku svojej kariéry preslávil ako bubeník legendárnych The Beatles, vydáva dnes nový štúdiový album.

Bratislava 27. marca (TASR) - Jedna z najväčších žijúcich ikon, spevák a všestranne nadaný muzikant Ringo Starr dáva o sebe po troch rokoch opäť vedieť. Tento 74-ročný hudobník, ktorý sa na začiatku svojej kariéry preslávil ako bubeník legendárnych The Beatles, vydáva dnes nový štúdiový album.

Je to jeho už 18. sólová platňa, vychádza pod názvom Postcards From Paradise a bude obsahovať 11 nových piesní. Ringo je pod všetkými podpísaný ako autor, pomocnú ruku mu ponúkla aj jeho sprievodná kapela All Starr Band, ktorá sa na vzniku piesní podieľala tiež. Novú štúdiovku si Ringo Starr produkoval sám a nahral ju vo vlastnom štúdiu v Los Angeles.

Ako vždy bol Ringo aj teraz počas nahrávania obklopený množstvom priateľov, ktorí sa na albume objavia ako hostia. Sú medzi nimi Joe Walsh, Benmont Tench, Dave Stewart, Ann Marie Simpson, Richard Marx, Amy Keys, Peter Frampton, Nathan East či Glen Ballard. Aj tieto mená zaručujú, že pôjde o skutočne mimoriadny hudobný zážitok.

Album Postcards From Paradise je od dnešného dňa na pultoch s hudobnými nosičmi. Je to len pár dní predtým, ako sa rodákovi z Liverpoolu dostane jednej veľkej pocty. Už 18. apríla bude Ringo Starr v priebehu slávnostného večera v Clevelande uvedený do Rokenrolovej siene slávy.

TASR informovala Dominika Dirgasová, PR manažérka vydavateľstva Universal Music, ktoré Ringov nový album vydáva.