Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Robo Opatovský oslavuje 20 rokov na scéne, pripravil koncertné turné

Robo Opatovský Foto: PROPAGANDA HOUSE

Na koncertoch uvedie aj novú pieseň Posteľné kráľovstvá, ktorú v týchto dňoch dokončuje.

Bratislava 4. marca (TASR) – Spevák Robo Opatovský oslávi 20 rokov na hudobnej scéne. Oslávi ich spolu s fanúšikmi na koncertnom turné, počas ktorého sa zastaví v 13 slovenských mestách. Na koncertoch uvedie aj novú pieseň Posteľné kráľovstvá, ktorú v týchto dňoch dokončuje.

Turné sa začína 11. marca vystúpením v Novom Meste nad Váhom, ďalšími zastávkami budú Prievidza (12.3.), Bratislava (17.3.), Topoľčany (18.3.), Piešťany (26.3.), Banská Štiavnica (9.4.), Nitra (14.4.), Košice (20.4.), Prešov (21.4.), Michalovce (22.4.), Humenné (23.4.), Modra (28.4.) a Žarnovica (29.4.).

„Na koncertoch zaspievam výber mojich najznámejších skladieb od roku 1996. Určite nebude chýbať môj prvý hit Unavená, ako aj staršie songy Úspech ťa spáli, Ráno 5 o clock, Hovorila po španielsky či Prílev energie. Mám pripravený aj 10-minútový mix zo skladieb, ktoré nemôžem zahrať celé, lebo by koncert trval tri hodiny. A v Nitre, Modre, Michalovciach, Košiciach, Humennom a Prešove mám speváckeho hosťa Niku Karch," vysvetľuje Opatovský.

V týchto dňoch trávi čas predovšetkým v štúdiu, kde dokončuje nový singel Posteľné kráľovstvá. Autorom hudby je tak ako vždy sám Robo. Na pomoc si tentoraz zavolal celkom nový tvorivý tím. Text k piesni mu napísal Martin Fefe Žúži, gitarista skupiny Hex, produkoval ju Marek Rakovický zo skupiny Lavagance.

Martin Fefe Žúži spolupracoval s Robom Opatovským po prvý raz a verí, že nie naposledy. Rovnako aj Marek Rakovický. „S Robom sa poznáme roky, je to výborný spevák, už dávnejšie ma oslovil na spoluprácu a konečne nám to spolu vyšlo. Myslím si, že to stálo za to. Keď som počul finále pesničky, veľmi sa mi páčila. Vlastne aj preto som sa dal nahovoriť na napísanie textu. Keď som si vypočul Robovu hudbu, zaujala ma. Naša spolupráca bola veľmi príjemná. Najskôr sme sa porozprávali o tom, ako si on predstavuje, čo by malo v texte byť a podľa toho som sa ho snažil napísať tak, aby bol spokojný. Verím, že sa pieseň bude ľuďom páčiť a už sa teším na ďalšiu spoluprácu. Máme už niečo rozrobené, nebudem však prezrádzať,“ vraví Žúži.

„Spolupráca s Robom bola veľmi príjemná, malo to hladký priebeh. Všetko sme dobre zvládli. Robo je naozaj veľký profesionál. Robí rýchlo, všetko má veľmi dobre pripravené, výborne spieva. Posteľné kráľovstvá sa mi veľmi páčia, myslím, že majú dobrý rádiový potenciál, jednoducho, že sa nám pieseň podarila. Určite by som s ním chcel spolupracovať aj v budúcnosti,“ dopĺňa Rakovický.

Vstupenky na koncerty sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.