Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Na Rock pod kameňom do Sniny sa chystajú fanúšikovia z celého sveta

Toto podujatie patrí medzi festivaly s najdlhšou tradíciou spomedzi tých, ktoré počas letných mesiacov pravidelne chystajú kvalitnú porciu hudby.

Bratislava/Snina 2. júna (TASR) - Sninské rybníky ožijú už jedenástykrát tými najzvučnejšími rockovými a metalovými slovenskými, či zahraničnými menami. Trojdňový festival Rock pod kameňom, ktorý odštartuje 8. augusta, bude podľa vyjadrenia organizátorov skutočne výnimočný.

Toto podujatie patrí medzi festivaly s najdlhšou tradíciou spomedzi tých, ktoré počas letných mesiacov pravidelne chystajú kvalitnú porciu hudby. Názov Rock pod kameňom sa už dostal aj ďaleko za hranice Slovenska. Už minulý rok prišli na Sninské rybníky milovníci tvrdej hudby až z Argentíny, teraz sa počet krajín, kde je záujem o vstupenky ešte zvýšil. Dôvodom sú najmä legendárni Helloween, ale najmä metalová opera Avantasia. V nej sa v Snine predstavia také legendy ako Eric Martin z kapely Mr. Big, Michael Kiske z Helloweenu či krásna Amanda Somerville, ako aj mnohé ďalšie rockové hviezdy.

Práve príchod Avantasie na Slovensko spôsobil obrovský záujem medzi priaznivcami rocku a metalu. V minulosti sa v tomto projekte objavili aj také mená ako Klaus Meine a Rudolf Schenker zo Scorpions a tiež Alice Cooper. Organizátori očakávajú skvelú šou, ktorou chcú oproti minulým ročníkom opäť posunúť pomyselnú latku ešte vyššie. Toto rockové divadlo bude čerešňou na torte po koncertoch Helloweenu, fínskej kapele Stratovarius či talianskej skupine Elvenking, ale tiež zástupcoch českej a slovenskej scény – kapelách Alkehol, Wanastowi Vjecy, Harlej, Metropolis, Konflikt, Paranoid a ďalších formácií. Aj preto organizátorov neprekvapil, ale zato potešil záujem z celého sveta.

"Festival Rock pod kameňom staviame rok čo rok na silnej tradícii. Dotiahli sme na Slovensko množstvo zvučných mien z rockovej a metalovej scény z celého sveta. Už tri mesiace pred festivalom sme posielali vstupenky do zahraničia tým, ktorí si ich u nás objednali a využili zvýhodnené vstupenky z predpredaja, ktoré sa predávali len do 23. mája. Preto vieme, odkiaľ sa k nám ľudia chystajú. Štyri vstupenky sme posielali dokonca až do USA, celkovo dvanásť do Talianska, niekoľko tiež do Rumunska, Poľska, Ukrajiny a Portugalska. Najväčší záujem zo zahraničia je, samozrejme, z Česka," uviedol pre médiá organizátor festivalu Marián Križanek.

Rock pod kameňom dáva každý rok príležitosť aj mladým a začínajúcim kapelám, aby sa mohli predstaviť na pódiu aj počas veľkého festivalu, ktorý je jedným z najdlhšie fungujúcich na Slovensku. "Dostať sa na veľké pódium pred veľký dav ľudí je pre neznáme a amatérske kapely len zbožným prianím. My im tento sen plníme každý rok," dodal Križanek.