Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

RTVS odvysiela mimoriadne správy počas návštevy M. Pompea v Bratislave

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo. Foto: TASR/AP

Pompeo navštívi tento týždeň Maďarsko, Slovensko a Poľsko. Potom zavíta do Belgicka a Írska. Hlavnými témami jeho turné budú úloha Číny v strednej Európe a spolupráca v oblasti obrany.

Bratislava 11. februára (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela v utorok (12. 2.) na Jednotke mimoriadne správy. Informovať bude o návšteve ministra zahraničných vecí Spojených štátov amerických Mikea Pompea.

"RTVS pri tejto príležitosti odvysiela v utorok od 13.00 h do 14.30 h na Jednotke mimoriadne správy," informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Pompeo navštívi tento týždeň Maďarsko, Slovensko a Poľsko. Potom zavíta do Belgicka a Írska. Hlavnými témami jeho turné budú úloha Číny v strednej Európe a spolupráca v oblasti obrany. Bude tiež spoluhostiteľom samitu o mieri a bezpečnosti na Blízkom východe, ktorý sa má 13. - 14. februára konať vo Varšave.

S Pompeom na Slovensku bude v utorok rokovať minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD). "Ministri nadviažu na svoje washingtonské stretnutie z novembra 2018 a prerokujú bilaterálne otázky, aktuálne bezpečnostné a zahraničnopolitické témy, ako aj priority nášho predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a v Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD)," uviedol rezort zahraničných vecí.