Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

RTVS pripravila špeciálnych Reportérov k výročiu Kuciakovej vraždy

Relácia RTVS Reportéri. Foto: Prtscr/Youtube

Nebude chýbať ani analýza článkov zavraždeného novinára a ďalšie zistenia, priblížil šéf Reportérov Richard Bolješik.

Bratislava 15. februára (TASR) - Vo štvrtok 21. februára uplynie rok od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Túto tragickú udalosť si pripomenú aj špeciálni Reportéri RTVS v pondelok 18. februára o 22.15 h na Jednotke.

"V špeciálnom vydaní Reportérov prinesieme autentický telefonický rozhovor zavraždeného Jána Kuciaka s podnikateľom Marianom K., novinárovu prednášku na tému Panama Papers, rozhovor s prokurátorom Marošom Žilinkom, ktorého vraždu zvažovali obvinení z Kuciakovej vraždy. Nebude chýbať ani analýza článkov zavraždeného novinára a ďalšie zistenia," priblížil šéf Reportérov Richard Bolješik.



Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Spolu s jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou ho zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť, a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe. V prípade vraždy môžu podľa generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára padnúť ďalšie obvinenia.