Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

RTVS: Projekty pôvodnej tvorby získali ocenenia v Plzni

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Porota festivalu Finále Plzeň v Českej republike ocenila seriál Tajné životy, ale aj špeciálny formát k výročiu Slovenského národného povstania s názvom Mojepovstanie. sk.

Bratislava 4. mája (TASR) - Pôvodná tvorba v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS) ožila a prináša so sebou nielen priazeň divákov, ale aj uznanie odbornej verejnosti. Porota festivalu Finále Plzeň v Českej republike ocenila seriál Tajné životy, ale aj špeciálny formát k výročiu Slovenského národného povstania s názvom Mojepovstanie.sk.

Československý filmový zázrak, animovaná tvorba, hrané celovečerné filmy, ale aj cyklická tvorba, to všetko bolo súčasťou titulov minuloročnej televíznej a filmovej produkcie a 28. ročníka bilančnej prehliadky a súťaže českých a slovenských filmov Finále Plzeň.

V súťažnej sekcii českých a slovenských televíznych formátov, v kategórii necyklická tvorba zaujal odbornú porotu projekt, ktorý RTVS priniesla minulý rok, exkluzívne k výročiu Slovenského národného povstania: Mojepovstanie.sk. Koprodukcia RTVS v spolupráci s tvorivým tímom Jonáša Karáseka a Mariky Beňadik Majorovej si odniesla ocenenie a v čase premiéry mimoriadne zarezonovala aj vo vysielaní RTVS. V kategórii cyklická tvorba slovenských televíznych formátov porota ocenila pôvodný dramatický seriál Tajné životy, ktorý vznikal v interných kapacitách RTVS, pod režisérskou taktovkou Jána Sebechlebského.

„To, že ocenenie prichádza zo zahraničia, zo susednej Českej republiky, kde je dramatická tvorba veľmi tradičná a vyspelá, je pre mňa obrovským povzbudením do budúcnosti,“
uviedol pre médiá generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

TASR informovala Dominika Šulková zo Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.