Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V pondelok 10. septembra sa na obrazovky vracajú Reportéri

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Relácia má nové logo, štúdio i grafiku.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Ešte skôr, ako bolo pôvodne avizované, už 10. septembra 2018, sa na obrazovky RTVS vráti investigatívna relácia Reportéri. "Ako sme viackrát zdôraznili, RTVS nikdy nezabúda na svoje verejnoprávne poslanie, a preto nerezignovala na investigatívu. Prinášame ju v dravšej a zrozumiteľnejšej podobe," uviedol o reštarte Reportérov generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Relácia má nové logo, štúdio i grafiku. Závažné celospoločenské kauzy a dramatické príbehy bude rozkrývať posilnený tím. "Okrem pôvodných členov Kataríny Začkovej, Lýdie Kokavcovej, Ivana Bradu, Juraja Mravca a Sone Gyarfášovej sa Reportéri rozrástli o ďalších členov – Mateja Gašparoviča i Laca Ďurkoviča," informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Investigatívnymi témami bude prispievať aj Lucia Virostková, ktorá bude spolu s Martinou Kubániovou reláciu moderovať.

Nový formát prinesie každý týždeň dve alebo jednu reportáž v závislosti od závažnosti tém. Za kauzami sa reportéri vyberú aj za hranice Slovenska. "Pemiérová relácia Reportéri sa v pondelok 10. septembra bude venovať predátorským časopisom, ktoré si z vedy urobili výnosný biznis, a druhá reportáž sa pozrie na to, ako dokáže štát spravovať svoj majetok," informovala Rusnáková.

Vedenie RTVS sa na začiatku roka rozhodlo dočasne stiahnuť reláciu Reportéri z programu. Argumentovalo tým, že relácia sa vzďaľovala svojmu pôvodnému cieľu reflektovať na závažné celospoločenské kauzy a venovala sa skôr občianskej publicistike, čím sa dramaturgicky prekrývala s reláciou Občan za dverami. Rezník poukazoval i na zvýšený počet faktografických chýb v reláciách, a tým i oprávnených sťažností a podnetov. Dočasné zastavenie výroby relácie malo priniesť možnosť pripraviť nový, precíznejší formát. Rezník avizoval prvé diely novej relácie so spustením jesennej programovej štruktúry, ktorá sa začína od 15. septembra.