Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Rytmus pripravuje unikátny koncert, skúšky s orchestrom si užíva

Na archívnej snímke Rytmus Foto: TASR/Tomáš Halász

Rytmusove skladby špeciálne pre tento projekt viac ako pol roka upravoval klavirista, skladateľ a aranžér Ľuboš Šrámek.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Patrik „Rytmus“ Vrbovský trávi tieto dni v skúšobni a pripravuje sa na svoj najväčší projekt. Jeho unikátny koncert so symfonickým orchestrom bude pre mnohých mimoriadnym zážitkom. Uskutoční sa v utorok 26. decembra v bratislavskej Incheba Expo aréne.

Koncert sa blíži, najúspešnejší česko-slovenský raper už skúša so symfonickým orchestrom. Na koncert, pre ktorý musel časovo dozrieť, sa už veľmi teší. Jeho najväčšie hity v špeciálnych úpravách a v sprievode symfonického orchestra znejú naozaj veľkolepo.

„Prirodzene, mám pred tým aj obrovský rešpekt. Je to náročné, ale spoločné skúšanie s orchestrom je pre mňa ešte väčším zážitkom, ako som čakal. Užívam si to a verím, že diváci si budú koncert užívať minimálne tak, ako ja tieto skúšky,“ uviedol pre médiá.

Rytmusove skladby špeciálne pre tento projekt viac ako pol roka upravoval klavirista, skladateľ a aranžér Ľuboš Šrámek. Refrény spieva Anita Soul, symfonický orchester diriguje Tono Popovič, celé audiovizuálne dielo režíruje Pavol Hudák.

„Myslím si, že nám to spolu ladí veľmi dobre. Všetci to v týchto dňoch dolaďujeme, chceme, aby koncert bol skutočne dokonalý,“
dodáva Rytmus.

„My sme od začiatku vedeli, že spojenie hudby ulice s vážnou muzikou bude skvelý ťah. I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že spájame nespojiteľné, ukázalo sa, že to tak nie je. Znie to celé naozaj fantasticky,“ uzavrel Marko Šebesta, riaditeľ organizátorskej agentúry Evency. 

Pre veľký záujem pridávali organizátori druhý koncert. Lístky na večerné predstavenie sú dávno beznádejne vypredané, k dispozícii sú už len posledné vstupenky na popoludňajší koncert so začiatkom o 16.30 hod. K dispozícii sú v sieti Ticketportal.