Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Z aukcie diel v Starej Ľubovni podporia mladé folklórne talenty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na aukcii ponúkli záujemcom viac ako 90 výtvarných diel od rôznych autorov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny a ďalších krajín.

Stará Ľubovňa 20. decembra (TASR) - Z predaja výtvarných diel na decembrovej aukcii podporia mladé folklórne talenty z okolia Starej Ľubovne. Riaditeľ Ľubovnianskeho osvetového strediska (ĽOS) Martin Karaš uviedol, že išlo o druhý ročník dobročinného podujatia, ktorého cieľom je prepojiť výtvarné umenie s tradičnou ľudovou kultúrou.

Na aukcii ponúkli záujemcom viac ako 90 výtvarných diel od rôznych autorov zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Ukrajiny a ďalších krajín. "Novinkou boli diela regionálnych umelcov, ktoré si záujemcovia mohli vydražiť," priblížil Karaš s tým, že vydali aj aukčný katalóg. Podujatie zorganizovalo stredisko v spolupráci so Základnou školou na Komenského ulici v Starej Ľubovni a Rusínskou obrodou na Slovensku.

Výťažok z aukcie na úrovni približne 1000 eur organizátori venujú na podporu detských folklórnych talentov z miest a obcí okresu Stará Ľubovňa. "Prvá takáto aukcia sa konala v roku 2019, máme záujem ju organizovať aj v ďalších rokoch a aj takouto formou podporovať mladé talenty a prepájať výtvarné umenie s tým ľudovým," uzavrel Karaš.