Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Schwarzenegger potvrdil, že bude účinkovať v šiestom Terminátorovi

Arnold Schwarzenegger. Foto: TASR/AP Photo

Schwarzenegger sa prvýkrát objavil v úlohe Terminátora v už klasickej akčnej sci-fi Jamesa Camerona z roku 1984.


Sydney 20. marca (TASR) - Arnold Schwarzenegger to chce ešte raz skúsiť. Šesťdesiatosemročný hollywoodsky herec narodený v Rakúsku sa chce znova prevteliť do úlohy Terminátora v šiestej časti tejto filmovej série, informovala cez víkend stránka metro.co.uk.

"Áno, pracujeme na Terminátorovi 6. Teším na to, absolútne," povedal Schwarzenegger cez víkend v rozhovore vysielanom austrálskou televíznou stanicou Channel 9.

Ďalšie podrobnosti však niekdajší kulturista a bývalý guvernér štátu Kalifornia neuviedol.

Táto informácia je pre niektorých prekvapením. Predpokladalo sa totiž, že "šestka" sa definitívne ruší, keďže predchádzajúca časť s názvom Terminator Genisys zarobila v USA len 89 miliónov dolárov. V globálnom meradle bol zisk lepší - činil 350 miliónov dolárov - napriek tomu v januári štúdio Paramount projekt vyradilo zo svojich plánov.

Podľa francúzskeho denníka Le Figaro je teraz pravdepodobné, že Terminátor 6 príde do kín až v roku 2019 a nie v máji 2017, ako bolo pôvodne plánované.

Schwarzenegger sa prvýkrát objavil v úlohe Terminátora v už klasickej akčnej sci-fi Jamesa Camerona z roku 1984. Obaja si spoluprácu zopakovali v roku 1991 v megaúspešnom pokračovaní Terminátor 2: Deň zúčtovania. Filmom Terminátor 3: Vzbura strojov (2003), za ktorý inkasoval rekordný honorár 30 miliónov dolárov, dosiahol Schwarzenegger jeden z vrcholov svojej kariéry.

V štvrtej časti Terminator Salvation (2009) ani v "päťke" sa už neobjavil.