Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

VIDEO: Skupina AC/DC ruší koncerty, spevák čelí úplnej strate sluchu

Na archívnej snímke zo 16. februára 2016 sú členovia austrálskej hardrockovej skupiny AC/DC zľava spevák Brian Johnson a gitarista Angus Young počas koncertu v rámci turné Rock or Bust Tour v Chicagu. Foto: TASR/AP

Zakúpené lístky zostávajú v platnosti, alebo ich majitelia môžu vrátiť a dostanú peniaze späť.

Sydney 8. marca (TASR) - Austrálska hardrocková skupina AC/DC musela odložiť zvyšok svojho turné po USA po tom, ako jej spevákovi Brianovi Johnsonovi nariadili lekári okamžité zastavenie koncertnej činnosti vzhľadom na "riziko úplnej straty sluchu". Oznámila to dnes stanica BBC, citujúc vyhlásenie zverejnené na oficiálnej webovej stránke tejto formácie.

Odklad sa týka desiatich vystúpení počínajúcich dnešnou šou v Atlante až po koncert 4. apríla v newyorskej Madison Square Garden. Posledná - šiesta - etapa turné k ostatnému štúdiovému albumu "Rock or Bust" je naplánovaná na máj a jún. Členovi skupiny uviedli, že zvyšné vystúpenia by radi odohrali s náhradným spevákom, konkrétne meno však nespomenuli.




Viac informácií o preložených amerických vystúpeniach skupina zverejní neskôr. Zakúpené lístky zostávajú v platnosti, alebo ich majitelia môžu vrátiť a dostanú peniaze späť.

Johnson (68) je spevákom AC/DC od roku 1980, keď nahradil zosnulého frontmana Bona Scotta.

Skupina musela v uplynulých rokoch prekonať niekoľko ďalších prekážok. V roku 2014 musel skupinu pre zhoršujúcu sa demenciu opustiť jej zakladajúci člen Malcolm Young, ktorého na poste rytmického gitaristu nahradil jeho synovec Stevie Young. Vlani musel zo skupiny odísť bubeník Phil Rudd, ktorý na Novom Zélande čelí trestnému stíhaniu za vyhrážanie sa zabitím a prechovávanie drog. Nahradil ho Chris Slade, ktorý bol členom AC/DC v rokoch 1989-94.