Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Aerosmith odohrala v Bostone koncert zdarma

Aerosmith na koncerte v Bostone Foto: TASR/AP Photo

Piati členovia skupiny sa podpísali na pamätnú tabuľu, ktorú mesto Boston plánuje osadiť pred nájomným domom v štvrti Allston.

Boston 6. novembra (TASR) - Tisícky hudobných fanúšikov zaplnili v pondelok ulice Bostonu na voľne prístupnom koncerte rockovej skupiny Aerosmith hrajúcej pred nájomným domom, v ktorom hudobníci pred 40 rokmi začali svoju kariéru.

Hity ako Walk This Way či Sweet Emotion odohrala skupina zo špeciálne upravenej traktorovej vlečky. Miestni obyvatelia sledovali toto poludňajšie predstavenie z okolitých okien, balkónov a striech.

"Je to, ako keby sa svet kvôli tomu zastavil. Ako keby to bolo včera," povedal po koncerte spevák Steven Tyler v rozhovore pre agentúru Reuters.

Skupina hrala pri príležitosti vydania svojho v poradí 15. štúdiového albumu Music from Another Dimension, ktorý vychádza práve dnes.

Piati členovia skupiny sa podpísali na pamätnú tabuľu, ktorú mesto Boston plánuje osadiť pred nájomným domom v štvrti Allston. Hudobníci v tejto časti mesta žili na začiatku svojej kariéry, počas ktorej získali štyri ceny Grammy a napísali viac než 20 hitov, ktoré sa dostali do rebríčka Top 40.

"To bola kedysi moja spálňa!" zakričal gitarista Joe Perry na ženu pozerajúcu sa z okna na prvom poschodí.

Dav tisícov ľudí pozostával z tínedžerov držiacich v rukách nápisy "Išiel som poza školu, aby som uvidel vaše predstavenie", celebrít ako Tom Brady (rozohrávač tímu New England Patriots v americkom futbale) a fanúšikov, ktorí skupinu podporujú už od jej vzniku v roku 1970.

"Vždy som mala rada Aerosmith. Boli jednou z prvých rockových skupín, ktoré som začala počúvať počas svojho dospievania v Brazílii," prezradila 43-ročná Michelle Fernandesová počas čakania na koncert.

Keď sa Fernandesová v roku 2003 presťahovala do Spojených štátov, s prekvapením zistila, že pracuje v úrade neďaleko ulice, kde jej obľúbená skupina kedysi začínala. "Nie je to úžasné?" dodala.

Steven Tyler
Foto: TASR/AP Photo


Skupina udržiava kontakt so svojím mestom

Skupina vždy udržiavala úzke kontakty so svojím mestom, ktoré je domovom pre státisíce stredoškolákov a vysokoškolákov.

"Ak je v meste toľko mladých ľudí ako tu, tak je tam tiež vždy veľa vášne," povedal spevák Aerosmithu Steven Tyler. "Milujeme to," dodal.

Napriek tomu, že si skupina vychutnávala možnosť zhliadnuť opäť svoju starú štvrť, gitarista Joe Perry odmietol navštíviť byt, v ktorom členovia napísali mnohé piesne vrátane skladby Movin' Out.

"Nechcel som tam ísť, pretože si to miesto chcem pamätať tak, ako vyzeralo v tých časoch," povedal Perry pre Reuters. "Nechcel som to miesto vidieť 'naleštené' a zmodernizované," dodal.

Vo štvrtok bude skupina Aerosmith pokračovať vo svojom turné vystúpením v Oklahoma City.