Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Fanúšikovia skupiny Hrdza sa môžu tešiť, prichádza s novinkou

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Klip k pesničke Beťar ďivka režíroval Jaroslav Vaľko, dvorný spolupracovník Hrdze.

Bratislava 27. júna (TASR) - Skupina Hrdza predstavuje novú pieseň s názvom Beťar ďivka. Pieseň vznikla ešte počas pandémie a naspievali ju talentované speváčky kapely, folkloristky Martina Ťasková Kanošová a Barbora Fecková. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Slovenský fenomén, kapela Hrdza, je dôkazom, že aj ľudovú tvorbu možno prezentovať moderným, atraktívnym spôsobom. Zohratá partia hudobníkov z Prešova tvorí rozmanitú a nespútanú hudbu, ktorá má vďaka veľkej pestrosti dosah na širokú škálu poslucháčov. Nielen pre svojich fanúšikov má obľúbená formácia pripravených hneď niekoľko noviniek. K nim patrí napríklad aj nová skladba Beťar ďivka.

Klip k pesničke Beťar ďivka režíroval Jaroslav Vaľko, dvorný spolupracovník Hrdze, ktorý sa rozhodol zachytiť atmosféru skupiny na cestách, presúvanie sa na koncerty, prípravy na vystúpenia i život členov kapely v zákulisí.

"Nie všetko sa dá, samozrejme, zachytiť do troch minút, no s výsledkom sme naozaj veľmi spokojní," hovorí líder kapely Slavo Gibarti.

Prešovská skupina Hrdza pôsobí na scéne world music od roku 1999. Najväčšie hity kapely sú Štefan (2018), Slovensko moje, otčina moja (2020) a Taká sa mi páči (2009). Hrdza vydala päť štúdiových albumov, vydanie šiesteho je naplánované na september 2023. Skupina nebude chýbať na Folklórnom festivale Východná, Horehronskom Mecheche, festivale Lodenica na Zelenej vode či v Prešove na Helfeste.