Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

VIDEO: Skupina Imodium predstavuje pieseň Proud z novej platne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jozef Poliak

Ako hosť sa v skladbe objavuje spevák Michal Skořepa.

Bratislava 5. marca (TASR) - Skupina Imodium ponúkla fanúšikom svoju zatiaľ ostatnú platňu s názvom Valerie pred troma rokmi. V tomto roku ohlásila vydanie v poradí piateho albumu, ktorý nazvala Element. Aktuálne predstavuje prvý singel, skladbu Proud, ku ktorej ponúka aj lyric video. Ako hosť sa v skladbe objavuje spevák Michal Skořepa.

„Proces skladania je pre mňa vždy vyčerpávajúci a náročný, ale o to euforickejšie je potom, keď môžeme konečne ponúknuť niečo nové. Opäť skúšame troche iný zvuk a ja prístup k tvorbe. Z nadchádzajúceho albumu cítim veľké vzrušenie,“ hovorí spevák a gitarista Thom.

Imodium nahráva v domovskom Broumove, v samom srdci tamojšieho Benediktínskeho kláštora, kde nedávno vzniklo nové nahrávacie štúdio. Naživo predstaví nový album na jesennom turné.

„Keď sme sa ocitli uprostred monumentálneho kláštora, v ktorom k nášmu údivu vzniklo krásne nahrávacie štúdio, nebolo nad čím váhať. Celá tá stavba je silná a energická, výhľad do kláštorných záhrad je absolútne upokojujúci. Úplne nás to pohltilo,“ tvrdí basgitarista Ronoon.

A aká nová platňa bude? „Trochu iná ako tá predošlá. Rozhodne ale môžem povedať, že zostávame verní gitarám a energii,“ dodáva gitarista Daniel.

Vo februári kapela zverejnila dokument Bory, ktorý opisuje ich minuloročnú návštevu v plzenskej väznici, kde odohrali koncert pre trestancov. Film vytvoril dvorný fotograf kapely Michal Havlíček.



„Mnohí už vedia, že často hráme na všemožných miestach, mohli by sme o tom rozprávať do nekonečna. Koncert v borskej väznici určite patrí k tým výnimočným, na ktoré do smrti nezabudneme. Odohráva sa tam veľa príbehov. Predovšetkým stretnutie s väzenským kaplánom Blažejom bolo veľmi inšpirujúce. Všetko je v tom filme,“ konštatuje Thom.

Imodium je momentálne na koncertnom Správni chlapi Tour so spriatelenou kapelou Rybičky 48. Najbližšie koncertujú 10. marca v Strakoniciach.

TASR informovala Adriana Čahojová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Supraphon pre Slovenskú republiku.