Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Skupina IMT Smile odohrá koncert na Spišskom hrade

Ivan Tásler z kapely IMT Smile Foto: Patrik Gerši /TASR

Vystúpenie sa koná v rámci kultúrneho festivalu Leto na hrade a skupina ponúkne piesne z celej doterajšej tvorby. Nebudú chýbať známe Opri sa o mňa, Nedá sa ujsť či najnovšie Veľa lásky alebo Viac.

Bratislava 1. augusta (TASR) – Známa skupina IMT Smile odohrá v piatok 3. augusta koncert na dolnom nádvorí Spišského hradu. Vystúpenie sa koná v rámci kultúrneho festivalu Leto na hrade. Skupina ponúkne piesne z celej doterajšej tvorby, nebudú chýbať známe songy Opri sa o mňa, Len tebe, Nedá sa ujsť, z nových Veľa lásky alebo Viac.

IMT Smile založili v roku 1996 bratia Miro a Ivan Táslerovci. V roku 1998 vydali debutový album Klik-klak, z ktorého sa hitmi stali piesne Nepoznám, Možno si ma pomýliš, Nedá sa ujsť. Spievala na ňom aj Katka Knechtová, ktorá bola v začiatku členkou skupiny. V roku 1999 vyšiel druhý album Valec, z ktorého sú známe skladby Ľudia nie sú zlí a Veselá pesnička.

Z najnovšej tvorby je to ôsmy štúdiový album 2010 Odysea Dva, vydaný v marci 2010, prvým singlom z neho bola pieseň Bozk. V novembri 2010 pridali k nemu koncertný album 2010 Odyssea Live. V apríli 2012 vydali deviatu štúdiovku s názvom Rodina. O ich dlhoročnej popularite svedčí aj fakt, že v ankete Slávik obsadili za rok 2010 tretie miesto, za rok 2011 skončili na druhom mieste.