Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Olympic oslávi 55 rokov svojej existencie aj v Bratislave

Na snímke skupina Olympic. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zablahoželať prídu aj viacerí speváci a kamaráti.

Bratislava 20. marca (TASR) - Legendárna česká rocková skupina Olympic v zložení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl vystúpi 29. novembra na veľkolepom koncerte v bratislavskej Aegon aréne.

Koncertom v rámci Olympic 55 rokov Tour oslávi skupina 55 rokov svojej existencie. Zablahoželať prídu aj viacerí speváci a kamaráti. Skupina, ktorá vznikla v roku 1963, je právom označovaná za zakladateľov českej rockovej hudby. Po famóznom debutovom albume Želva dokázala fanúšikov fascinovať i nasledujúcich päť dekád. Počas tohto obdobia vydala 20 štúdiových albumov a desiatky kompilácií, odohrala viac ako 7000 koncertov a tento rok je pripravená prekvapiť všetkých neobvyklou šou.

V piatok 27. mája v Dome ROH sa na Bratislavskej lýre predstavila skupina Olympic piesňou P. Jandu a Z. Rytíra Okno mé lásky, 27. mája 1983.
Foto: TASR - P. Neubauer


„Môžeme vás ešte niečím prekvapiť? Určite, že áno - môžeme! Pracujeme totiž na tom od jesene minulého roku,“ vraví líder skupiny Petr Janda a podotýka: „Pripravujeme pre vás veľkolepú scénu, filmové dokrútky, zahrá vám Olympic v pôvodnej zostave. Kto nám príde blahoželať? Chcete to vedieť? Príďte s nami oslavovať, bez vás by to totiž nešlo. Hráme päťdesiatpäť rokov. Nikdy sme neverili, že sa to dá - výročné koncerty si chceme poriadne užiť a už teraz sa tešíme na šesťdesiat.“

Na koncerte s Olympikom vystúpia bývalí členovia Pavel Chrastina, Ladislav Klein, František Ringo Čech, Jiří Korn a pozvánku, okrem iných, predbežne prijali Marta Jandová a Petra Janů.

Informáciu pre TASR poskytol Peter Ďuriš z agentúry Amadeus.