Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Skupina operného popu La Gioia predstavila v Prahe nový album Per Te

Foto: youtube.com

ový album, ktorý trio nahrávalo v bratislavskom Creative Music House, ponúka tucet nových nahrávok, medzi nimi aj nové spracovanie hitu Ak nie si moja autora Vaša Patejdla z filmu Fontána pre Zuzanu.

Praha 7. júna (TASR) – Pop operná skupina La Gioia predstavila dnes popoludní v pražskom Paláci Aventim svoj druhý štúdiový album, ktorý dostal názov Per Te (v taliančine Pre teba).

Vokálna trojica si na jeho uvedenie do života pozvala trojicu známych interpretov, boli nimi Lucie Bílá, Michal David a Vašo Patejdl.

Nový album, ktorý trio nahrávalo v bratislavskom Creative Music House, ponúka tucet nových nahrávok, medzi nimi aj nové spracovanie hitu Ak nie si moja autora Vaša Patejdla z filmu Fontána pre Zuzanu s talianskym textom pod názvom La Noia, ďalší hit Největší z nálezů a strát speváka a zároveň autora Michala Davida, ktorý opäť s talianskym textom dostal názov Il Viaggio, známy hit speváka Karla Černocha Ona se brání s talianskym názvom Marion, či štvoricu známych hitov svetovej hudobnej scény.



Dvanástku piesní tvoria Nella Fantasia, ktorej autorom je Ennio Morricone, It's My Life z repertoáru americkej kapely Bon Jovi, Ill Viaggio (autor Michal David), titulnú Per Te, La Noia (autor Vašo Patejdl), La Isla Bonita, známu v podaní speváčky Madonny, Hviezdy, Skažite devušky, Radio Ga Ga - známy megahit skupiny Queen, Bridge Over Troubled Water - hit americkej dvojice Simon & Garfunkel, dvanástou na albume je Opera Mix.

„Veríme, že poslucháčov osloví krásnych 12 skladieb, na ktorých sme si veľmi dali záležať, nielen na výbere, ale aj na tom, aby krásne zneli a boli naozaj naspievané najlepšie, ako sme vedeli. Dali sme do nich kus seba, takže dúfame, že všetci, ktorí si to cédečko vypočujú, budú sa cítiť šťastnejší a radostnejší,“ uviedol pre TASR prvý z trojice spevákov Peter Ševčík.

„Máme naozaj radosť, že sa nám podarilo niečo, čo nás zase posúva niekam ďalej, a hlavne je to pre nás veľký deň, pretože to cédečko, ktoré sme dnes pokrstili, je výsledkom jedenapolročného snaženia. Rád by som povedal, že na disku sme naozaj dali kúsok zo seba a to cédečko je robené predovšetkým pre ľudí, s naším najlepším vedomím a svedomím,“ dodal Matej Vaník.

„Veľmi sa tešíme, že prišla Lucie Bílá, pretože v talentovej súťaži sme sa s ňou zoznámili a práve Lucie nám veľmi fandila, máme veľkú radosť, že táto hudba sa jej páči. Čiže vďaka nej sme možno tam, kde sme teraz, ale aj vďaka ďalším dvom krstným rodičom, pretože od Vaša aj od Michala máme skladbu, ktorú nám dovolili prepracovať do nášho aranžmánu. Všetko sú to umelci, ktorí sú top a ktorých si veľmi vážime,“ pridal názor tretí zo spevákov Peter Ďurovec.

„Som rada, že som im opäť mohla prísť povedať, ako veľmi si ich vážim. Som rada, že prišli práve do našej talentovej súťaže a taktiež som rada, že to nezabalili, pretože niektorí u nás v súťaži boli veľmi dobrí, ale zabalili to, z nepochopiteľných dôvodov nepokračovali. Chlapci už vydávajú druhé cédečko, tak to je báječná správa a ja dúfam, že nie je posledné,“ uviedla pre TASR jedna z krstných rodičov, speváčka Lucie Bílá.

Trojica La Gioia (z talianskeho radosť) vznikla v roku 2008. Tvoria ju barytonisti Peter Ďurovec (1974), Peter Ševčík (1976) a tenorista Matej Vraník (1977). Prezentuje hudobný štýl, známy pod názvom pop opera, ktorý spája populárnu hudbu s operným spevom. La Gioia interpretuje populárne piesne v štýle belcanta. Ich repertoár tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale aj pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v ich aranžmánoch znejú originálnym spôsobom. V roku 2010 vydali pod názvom La Gioia debutový album.