Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Skupina Peter Bič Project si získala Bratislavčanov

Skupina Peter Bič Project Foto: Goran Antley

Do Bratislavy si priviezli až trojicu hostí.

Bratislava 1. decembra (TASR) – Just a Tour 2015 je názov prvého koncertného turné, ktoré v týchto dňoch absolvuje úspešná košická formácia Peter Bič Project. Prizvali si naň speváka Petra Cmorika a rapera Kaliho. Začali ho 25. novembra v domácich Košiciach, po nich koncertovali v Prešove a Poprade. V polovici turné sa v pondelok večer (30.11.) predstavili fanúšikom v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Atmosféra bola výborná od prvej minúty. Fanúšikovia nešetrili hlasivky ani dlane, zaplnený Babylon sa chcel baviť a rovnaké želanie mala aj kapela na čele s lídrom Petrom Bičom. Stalo sa, hľadisko sa naladilo už pri prvej skladbe Say It Loud a nálada stúpala s každou jednou piesňou, ktorými boli postupne Just A Story, Flying, Sometimes, All Those Places, Inner Blues, Break A Law, Searching, Holiday, Don't Wanna Be Just Friends a Hey Now.

Do Bratislavy si priviezli až trojicu hostí. Prvým bol Peter Cmorik, ktorý si so skupinou zahral songy OnMy Bro a Dážď, druhou interpretkou a zároveň prekvapením pre všetkých bola Katka Knechtová, ktorá ponúkla dvojicu skladieb Za tebou a Kým budem nemá z novinkového albumu Prežijú len milenci. Tretím hosťom bol rape Kali, ktorý sľúbil, že vybral skladby bez neslušných slov, čo aj dodržal v podobe piesní Dosnívané, Ples Príšer a Nikto.

Neveľké pódium Babylonu kapele stačilo tak akurát. Hlavným na ňom bol gitarista Peter Bič, ktorý má za sebou roky úspešnej spolupráce s viacerými slovenskými interpretmi a momentálne patrí špičkovým slovenským gitaristom, popri ňom aj speváčka Dáška Kostovčík, nielen sólovým spevom ale aj suverénnym vystupovaním. K úspechu prispeli nemalým dielom aj ostatní členovia kapely. Skvelý večer zakončili novou skladbou v slovenčine s názvom Práve dnes.

Na jednotlivých zastávkach turné kapela zaujme aj tým, že býva v špeciálnom obytnom autobuse. Ten púta pozornosť fanúšikov v každom meste a niektorí z nich mali možnosť aj na krátku návštevu s členmi kapely a ich hosťami. Ostatné štyri koncerty turné absolvuje kapela Peter Bič Project v úvode posledného mesiaca roku 2015 a fanúšikovia sa majú načo tešiť. Už 2. decembra sa predstavia v Novom Meste nad Váhom, deň nato v Nitre, 8. decembra budú hrať v Trenčíne a ďalší deň v Žiline.

"Bratislava bola nádherná, perfektní ľudia, úžasná atmosféra, skvelý koncert, sme úplne odpálení. Užívame si turné, ľudia na koncertoch sú skvelí, dodávajú nám energiu, ktorú sa my im snažíme vrátiť. K tomu život v tourbuse, proste všetko fajn," povedal po koncerte pre TASR unavený, ale šťastný Peter Bič.

"Krásny večer, ďakujem všetkým v hľadisku, ktorí k tomu prispeli, veľmi nás to teší," dodala speváčka Dáška Kostovčík.

"Je to veľmi príjemne strávený čas, sú to výborní muzikanti, atmosféra na koncertoch je dobrá. S Petrom sa poznáme už roky, je to fantastický gitarista, ale musím povedať, že aj ostatní členovia kapely mi prirástli k srdcu, je to teraz jedna rodina, ktorá putuje po Slovensku. Teší ma aj to, že piesne, ktoré spievam, ľudia berú a spievajú ich so mnou," dodal hosť turné Peter Cmorik.

Základ kapely Peter Bič Project vznikol v roku 2010 pri nahrávaní sólového albumu Petra Biča. Dnes ju tvoria gitarista a líder Peter Bič, speváčka Dáška Kostovčík, spevák Ivo Bič, klávesista Matúš Pavlík, basgitarista Vlado Čekan a bubeník Jozef Zima. V októbri 2012 vydali debutový album Say It Loud. S hitom Hey Now bodovali nielen v domácej, ale aj vo viacerých zahraničných hitparádach. Boli predskokanom košického koncertu švédskej kapely Roxette v Steel aréne 6. júna 2011. V ankete Slávik 2012 sa stali skokanom roka. Skladba Hey Now získala Cenu SOZA pre najhranejšiu skladbu v roku 2013. V apríli tohto roku pribudol v diskografii kapely druhý štúdiový album Just a Story.