Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Peter Bič Project predstavili prvú skladbu z pripravovaného albumu

Spevák a gitarista Peter Bič Foto: TASR/Andrej Galica

Skladba Where Did You Go je v porovnaní s predchádzajúcimi piesňami odlišná.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Známa a úspešná košická skupina Peter Bič Project rotuje v slovenskom éteri nový song s názvom Where Did You Go. Emóciu a intimitu v piesni zvýraznili videoklipom v réžii Laca Rychtárika. Skupina ňou nadväzuje na úspešnú skladbu Calling You, ktorú nahrali v spolupráci s anglickým hudobníkom a producentom Dariom G a prezentovali v decembri minulého roka.

Skladba Where Did You Go je prvým singlom z pripravovaného nového albumu a prvou, nahranou čisto v novej zostave. Hudbu zložil šéf kapely Peter Bič, text napísala speváčka Viktória s prispením speváka Iva Biča.

Skladba Where Did You Go je v porovnaní s predchádzajúcimi piesňami odlišná. „Začali sme robiť na nových piesňach a táto skladba je náznakom toho, kde sa bude nový album uberať. Mám pocit, že aj ja som už dozrel, prešiel už nejaký čas od vzniku kapely a mám zase inú predstavu, ako by mal Peter Bič Project vyzerať. Je to aj tým, že je tu Viktória, je tu ďalší člen kapely Zoli Tóth a snažím sa vnímať aj ich, ako hudbu cítia oni, ako ju vnímajú, ako ma inšpirujú. Stretli sa iní ľudia, snažíme sa dať dokopy muziku, aká by mala byť. Je to viac lyrické, viac osobné, je to o našom vnútre. Do popredia by mala viac prísť akustická gitara, ktorá nám sadla pri nových pesničkách. A nechám sa inšpirovať aj farbou hlasu našej speváčky,“ uviedol pre TASR líder Peter Bič.

„Keď v skúšobni začal Peter hrať melódiu na akustickej gitare, pri tejto melódii sa slová písali samé, napriek tomu, že je to môj prvý text. Pracujem aj na ďalších, budú o tom, čo som v živote prežila a aktuálne prežívam,“ doplnila Viktória. „Keď som prišla do kapely, mala som zo začiatku obavy, že ľudia budú porovnávať môj spev so spevom predchádzajúcej speváčky. Ľudia to robia a stále budú robiť, fanúšikovia ma prijali a tak to už nevnímam. Mám pripravené dve vlastné pesničky s textom aj hudbou, prišla som s nimi s malou dušičkou a kapela ich prijala,“ dodala.



Názov pre nový album zatiaľ kapela nemá. „Where Did You Go je len predzvesť toho, čo sa chystá, čo sa bude diať a aký by album mal byť. Chceli sme ísť inou cestou, nechcel som ísť tou cestou, ako to robia všetci – poďme robiť tanečné veci, aby to hrali rádiá. Baví nás práca v skúšobni, veď táto pesnička vznikala päť mesiacov, to sa nikdy pri Peter Bič Project nestalo. Nechávame si čas a priestor na nový album, na novinku máme pozitívne ohlasy, nový album by sme chceli predstaviť na jeseň,“ objasňuje zámery líder kapely.

Peter Bič Project bude jedným z účinkujúcich na desiatom ročníku Dobrého festivalu v Prešove, ktorý sa uskutoční 16. – 18. júna. „Bude to veľmi zaujímavý koncert, vystúpime spolu s Dariom G, veľmi sa na tento koncert tešíme,“ dodal na záver Peter Bič.

Kapela Peter Bič Project vznikla v roku 2010. Zakladateľom je líder a gitarista kapely Peter Bič, ktorý svoje sily spojil so speváčkou Dášou Kostovčík, spevákom Ivom Bičom, klávesákom Matúšom Pavlíkom, bubeníkom Jozefom Zimom a basgitaristom Vladom Čekanom. Kapela má na svojom konte dva úspešné albumy. Debutové Say it Loud vydali v roku 2012. Album obsahoval úspešný hit Hey Now, ktorý v roku 2013 získal cenu SOZA pre najhranejšiu skladbu. Druhý album Just a Story uzrel svetlo sveta v roku 2015, na sklonku roka s ním skupina absolvovala celoslovenské turné s názvom Just a Tour. Peter Bič Project v priebehu svojej hudobnej kariéry zaznamenali aj ďalšie úspechy, boli predkapelou švédskej formácie Roxette, v ankete Slávik 2012 boli skokanom roka. Na sklonku leta 2016 sa v kapele udiali personálne zmeny. Speváčku nahradila Victoria, klávesáka Zoli Tóth.