Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina The Breeze vydáva debutový album Terapia Láskou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

The Breeze sú na scéne od roku 2010. V rámci multimediálneho divadelného predstavenia The Dark Trip oslovili počas štyroch rokov viac ako 30.000 mladých ľudí na celom Slovensku.

Bratislava 25. mája (TASR/Teraz.sk) – Terapia Láskou je názov debutového albumu skupiny The Breeze, ktorý ponúkne fanúšikom posledný májový deň, zverejní ho na všetkých hudobných platformách. Jeho vydanie avizuje videoklip Snívajme.

Album v nálade chilloutovej elektronickej hudby ponúka skladby Šípková princezná, Snívajme, Úradníkom, Terapia, Láskou a Utíšenie. Autorom hudby aj textov je Richard Kráľovič (spev, gitary), aranžmány jednotlivých skladieb vytvorili spolu s Martinom Benčom (klávesy, syntetizátory, vokál).



Chlapci na albumovom debute pracovali tri roky. Ich hudba počas tohto času bola a je súčasťou protidrogových kampaní prostredníctvom multimediálneho divadelného predstavenia The Dark Trip, v ktorom povzbudzujú mladých ľudí, aby snívali sny, objavili a rozvinuli svoj talent, pomohli iným a našli tak šťastný zmysel života.

„Lepšie je raz počuť a zažiť, ako o niečom veľa rozprávať, veríme, že našou hudbou prispejeme k pohode v tejto uponáhľanej dobe,“ uviedol frontman kapely Richard Kráľovič.

The Breeze sú na scéne od roku 2010. V rámci multimediálneho divadelného predstavenia The Dark Trip oslovili počas štyroch rokov viac ako 30.000 mladých ľudí na celom Slovensku. V roku 2016 súťažili vo finále piesňovej súťaže Košický zlatý poklad so skladbou Snívajme, do finále Košického zlatého pokladu sa prebojovali aj v roku 2017 s piesňou Šípková princezná.

Fanúšikom sa predstavia najbližšie už 26. mája pri koncerte na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí, piesne z nového albumu uvedú aj na koncerte 10. júna na Pikniku vo Veľkom Grobe. V júni plánuje skupina vydať album na CD nosiči spolu s jeho anglickou verziou.