Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy

Slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy Foto: JVS Group

Výstava TUTANCHAMON - Jeho hrobka a poklady slávnostne zahájená.

Bratislava 15. augusta (OTS) - Na slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy Tutanchamon-Jeho hrobka a poklady prišli nielen pozvaní novinári a fotografi, ale taktiež J.E. pán Ihab Nasr, splnomocnený veľvyslanec Egypta na Slovensku, J.E. pani Lívia Klausová, veľvyslankyňa Českej republiky na Slovensku, zástupcovia zahraničných veľvyslanectiev na Slovensku, zástupcovia Ministerstva kultúry, SAV, odborníci z oblasti egyptológie a mnoho iných osobností.
Slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy
Foto: JVS Group

Celé slávnostné zahájenie moderovali Barbora Rakovská a Peter Novák alias Šarkan, slova sa ujali aj zástupcovia spoločnosti JVS Group, ktorá je organizátorom výstavy v Bratislave a v poslednej dobe aj častým sprostredkovateľom kultúrnych akcií na Slovensku. Okrem tejto jedinečnej výstavy nám JVS Group prináša októbrový koncert, ktorý by sme si rozhodne nemali nechať ujsť. Niekoľkonásobného oskarového hudobného mága - Ennia Morricone či baletné predvianočné predstavenie tradičnej ruskej školy – Moscow City Balet.
Slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy
Foto: JVS Group

Medzi jedných z najvýznamnejších hostí bezpochyby patrili J.E. pán Ihab Nasr, splnomocnený veľvyslanec Egypta na Slovensku a svetovouznávaný egyptológ českého pôvodu pán Dr. Jaromír Málek, ktorý mal pre prvých návštevníkov výstavy pripravenú zaujímavú prednášku o mladom faraónovi Tutanchamonovi.

Výstava svojim konceptom, ale predovšetkým množstvom exponátov prenesie každého návštevníka do atmosféry starovekého Egypta, kedy Howard Carter v roku 1922, po prvýkrát nahliadol do Tutanchamonovej hrobky.
Slávnostné otvorenie veľkolepej výstavy
Foto: JVS Group

Okrem svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona návštevníci obdivovali viac ako tisíc exponátov od posvätných magických predmetov až po napríklad faraónove zlaté topánky. Celá výstava je inštalovaná tak, ako faraónovu posmrtnú komoru takmer pred 100 rokmi objavil Howard Carter.

Dnes 15. 8. sa výstava Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady otvára pre všetkých návštevníkov. Veríme, že výstava svojou atmosférou dávnej civilizácie s viac ako tisíc nádherných exponátov okúzli návštevníkov nielen z Bratislavy, ale z celého Slovenska.

Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal

Individuálne vstupné
Po-Pia
So-Ne
Dospelí14€16€
Študenti/Seniori (nad 65 rokov)10€14€
Dieťa (6-14 rokov)9€10€
Rodinné vstupné (2 dospelí a 3 deti do 14 rokov) 31€36€
ZŤP/P9€10€
SKUPINOVÉ VSTUPNÉ
Školy – 10 a viac osôb (pedagogický sprievod zdarma)8€10€
Dospelí – 10 a viac osôb 12€14€


Pre plynulý priebeh návštevy výstavy je lepšie, ak si rezervujete termín návštevy.
Skupinová zľava platí na základe predchádzajúcej rezervácie.

Viac informácií o výstave na www:tut-vystava.sk