Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Slovenská kapela The Cellmates získala v Nemecku špeciálnu cenu

Kapela The Cellmates z Bratislavy zvíťazila v kategórii najlepšia pódiová prezentácia.

Bratislava 20. marca (TASR) - Prvý ročník medzinárodnej súťaže kapiel Rockabilly Rumble v nemeckom Eging am See sa uskutočnil aj za slovenskej účasti. Kapely z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Talianska a Slovenska sa stretli na jednom pódiu a bojovali o prestížne Rockabilly Awards. Kapela The Cellmates z Bratislavy zvíťazila v kategórii najlepšia pódiová prezentácia. TASR o tom informoval manažér skupiny Robert Gregor.

Podľa slov odbornej poroty členovia slovenskej kapely predviedli profesionálnu šou od prvej do poslednej minúty svojho vystúpenia a zaujali vôbec najlepším gitarovým zvukom celého podujatia.

"Fantastický víkend, na ktorý dlho nezabudneme. Organizátori nás zaradili do programu na večer hlavného dňa, takže sme mali možnosť hrať pred plnou sálou v spoločnosti výborných kapiel," opísal svoje pocity spevák skupiny Dominik Gajdošech a dodal: "Odniesť si cenu z takejto akcie je splnením nášho sna."

Vrcholom večera bolo pre The Cellmates preberanie ceny priamo z rúk Grahama Fentona, frontmana legendárnej anglickej kapely Matchbox, ktorá vystupovala s hudobnými hviezdami ako Johnny Cash, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis či Carl Perkins.