Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Kultúra

Slovenský komorný orchester sa predstaví aj v Nitre

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nedeľu (11. 10.) sa komorný súbor predstaví opäť v bratislavskej Redute na koncerte z programu Bratislavských hudobných slávností (BHS), ktorý sa mal konať 1. októbra.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Slovenský komorný orchester (SKO) s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom koncertuje vo štvrtok v synagóge v Nitre. "V interpretácii komorného orchestra zaznejú na otváracom koncerte 15. ročníka Nitrianskej hudobnej jesene diela Dvořáka, Janáčka, Kupkoviča a Bartóka," TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie (SF) Martina Tolstova.

Dodala, že SKO mal v týchto dňoch koncertovať vo viacerých slovenských mestách. Pre aktuálnu epidemiologickú situáciu sa uskutoční iba úvodný koncert v Nitre s obmedzeným počtom návštevníkov.

V nedeľu (11. 10.) sa komorný súbor predstaví opäť v bratislavskej Redute na koncerte z programu Bratislavských hudobných slávností (BHS), ktorý sa mal konať 1. októbra. Na programe sú sláčikové kvintetá Jána Levoslava Bellu, Antonína Dvořáka a Johannesa Brahmsa.

Nedeľný koncert so začiatkom o 16.00 h sa uskutoční s obmedzeným počtom návštevníkov a vstupenky naň sú už vypredané. Záujemcovia ho však môžu sledovať v priamom prenose na stream.filharmonia.sk alebo na facebookovej stránke SF. "Do programu BHS bol pôvodne zaradený a zaznie pri príležitosti nastávajúceho 60. výročia vzniku Slovenského komorného orchestra," poznamenala ku koncertu Tolstova.