Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

SĽUK uspel na medzinárodnom festivale na Sicílii

SĽUK uspel na medzinárodnej súťaži na Sicílii Foto: SĽUK

Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) úspešne reprezentoval Slovensko na súťažnej prehliadke Festival Internazionale del Folklore, ktorá sa minulý týždeň konala v Agrigente na Sicílii.

Bratislava 14. marca (OTS) - Odborná porota počas včerajšieho záverečného ceremoniálu v chráme Concordia udelila SĽUK-u tri prestížne ocenenia.

SĽUK získal prvenstvo v kategórii „Najlepšia hudba“ a špeciálne vyznamenanie Gigi Casesa za mimoriadny festivalový výkon. Tanečníčka SĽUK-u, Zuzana Kurincová, vyhrala súťaž o najkrajšie dievča v kroji.

Maroš Červenák zo SĽUK-u pozitívne vníma nielen úspech telesa, ale aj atmosféru podujatia. „Mesto bolo po celý týždeň plné divákov a žilo festivalom. Všetci boli zvedaví na súbory, ktoré prišli do Agrigenta prezentovať svoje národné kostýmy, hudbu, spev a tanec. Vystupovať pred takýmto nadšeným publikom bol zážitok.“


Viac fotografií zachytávajúcich účinkovanie SĽUK-u na festivale: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1306126142734677.1073741867.173609222653047&type=3
Viac o festivale: www.sagradelmandorloinfiore.com/i-gruppi-folk/
Viac o SĽUK-u: www.sluk.sk