Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Kultúra

SND uvádza jedinečný večer čínskeho umenia a legiend

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Tance plné kreativity v pestrofarebných kostýmoch, so sprievodom ľudových piesní a hudby na tradičných nástrojoch, čerpajú z príbehov tejto jedinečnej kultúry.

Bratislava 1. februára (TASR) - Tradičnú čínsku hudbu a tanec majú diváci možnosť bližšie spoznať dnes v novej budove SND v Bratislave. O 19.00 h sa predstaví súbor Pekinskej tanečnej akadémie (Beijing Dance Academy) s programom nazvaným Chen Xiang.

Tance plné kreativity v pestrofarebných kostýmoch, so sprievodom ľudových piesní a hudby na tradičných nástrojoch, čerpajú z príbehov a legiend tejto jedinečnej kultúry. Predstavujú hudbu a tanec z rôznych regiónov Číny – napríklad Sin-ťiang, Čching-chaj, Jün-nan, Kuang-tung a ďalších etnických oblastí vrátane mongolskej, tibetskej, kórejskej či kazašskej. Diváci tak môžu počas jedného večera vidieť bohatú paletu tej najexotickejšej reči tela v interpretácii mladých tanečníkov.

Predstavenie Chen Xiang hosťujúceho súboru Pekinskej tanečnej akadémie uvádza SND v spolupráci s Veľvyslanectvom ČĽR v Bratislave a Ministerstvom kultúry SR.

Posledné vstupenky sú k dispozícii on-line na webovej stránke snd.sk alebo v pokladniciach divadla. TASR informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.