Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Kultúra

Speváčka Anna Re predstavuje video k piesni Mesiačik

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Významnou súčasťou piesne je Zbor Spievanie nás baví.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Video s piesňou Mesiačik, ktorý speváčka Anna Re (predtým Anka Repková) spontánne spravila so svojím Zborom Spievanie nás baví, sa stalo virálnym. V priebehu pár dní ho na internete videlo cez 400.000 ľudí.

"Keď som po pár dňoch išla na internet a zbadala to číslo pozretí, neverila som vlastným očiam. Ako som však 'skrolovala' a nedokázala som sa dostať na spodok všetkých komentárov, došlo mi, že je to naozaj. Bola som v šoku, avšak nadšená," hovorí speváčka. Spontánne zdieľania, desaťtisíc reakcií a množstvo komentárov, ktoré Anna Re dostala na pieseň, ju povzbudilo k tomu, aby ju nahrala aj v štúdiu.

"Ľudia mi písali a dožadovali sa nahrávky, pretože si stále dokola púšťajú to video. Pôvodne som myslela, že moje nové umelecké meno uvediem s iným singlom. To, čo sa však udialo, ma nasmerovalo inak. Počúvla som teda ľudí," dodáva speváčka a autorka piesne. Mesiačik oslovuje všetky generácie od malých detí cez tínedžerov, dospelých až po starších ľudí. Prebúdza v nás niečo hlbšie a prepája nás s našimi koreňmi. Možno práve preto, že je postavená na slovanskej melodike. Vďaka producentovi Adamovi Hudecovi je však pieseň zároveň v modernom zvuku.

Významnou súčasťou piesne je Zbor Spievanie nás baví. Ide o spevácky zbor pre dospelých, ktorý je zložený z amatérskych spevákov a speváčok, ľudí rôznych povolaní, pre ktorých je spievanie koníčkom. Zaujímavé je, že Anna do svojho zboru nerobí žiadny konkurz, a tak dáva príležitosť každému, kto sa chce stať súčasťou takéhoto telesa. Vedie ho od roku 2015 a toho času má už 60 členov a členiek.





Mesiačik videoklip: