Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Speváčka Iveta Bartošová spáchala samovraždu, skočila pod vlak

Iveta Bartošová Foto: TASR

Nehoda sa podľa idnes.cz stala o 11.29 hod.

Praha 29. apríla (TASR) - Českú speváčku Ivetu Bartošovú zrazil dnes dopoludnia vlak. Spravodajskému portálu Novinky.cz potvrdil jej smrť zdroj z kriminálnej polície. Portál má tiež informáciu, že speváčka zanechala list na rozlúčku.Jej manžel Josef Rychtář to potvrdil spravodajskému portálu tn.cz českej televízie Nova.

Hovorkyňa záchrannej služby Jiřina Ernestová zatiaľ médiám uviedla len to, že usmrtenou je 48-ročná žena. "Na prejazde bola zranená 48-ročná žena, ktorá utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla Ernestová Novinkám.cz. Bartošová práve oslávila 48 rokov.

Tragická udalosť sa odohrala okolo 11.30 h na trati medzi pražskými štvrťami Uhříněves a Kolovraty. V Uhříněvsi žila speváčka so svojím manželom Rychtářom na ulici U Starého mlyna, informovali Novinky.cz. Náraz bol údajne veľmi silný.



"Je to tak," potvrdil informácie pre tn.cz zdrvený Rychtář, ktorý má dnes podľa mediálnych informácií 56. narodeniny. Podľa iDNES.cz povedal, že za smrť Bartošovej "môžu mediálne hyeny".

Podľa reportéra servera Novinky.cz zrazil speváčku vlak na koľajišti, kde je vstup zakázaný. V dvojposchodovom vlaku cestovali deti zo školského výletu.

Bartošová sa narodila 8. apríla 1966. Má syna Artura s českým hudobníkom a skladateľom Ladislavom Štaidlom.

V posledných rokoch o nej médiá často písali kvôli jej problémom s alkoholom a výstrednému správaniu mužov v jej okolí.

Nehoda se stala o 11:29.



Profil speváčky Ivety Bartošovej

Iveta Bartošová sa narodila 8. apríla 1966. Rodáčka z Čeladnej v okrese Frýdek - Místek je najmladšou z trojice súrodencov, o dva roky je starší brat Lumír, o pätnásť minút je staršia aj sestra - dvojička Ivana.

Spev študovala na ľudovom konzervatóriu v Ostrave, spievať začala už ako gymnazistka so skupinou Sianthus. Na festivale Mladá pieseň Jihlava 1983 obsadila 4. miesto, dostala však cenu poroty. V Jihlave sa stretla prvýkrát aj s Petrom Sepešim. Vo februári 1984 nahrali skladby Knoflíky lásky, Červenám a Den kdy nejsem s ní. V roku 1985 nahrali prvú LP platňu, ktorá dostala názov Knoflíky lásky. Úspešnú spoluprácu ukončila Sepešiho tragická dopravná nehoda, pri ktorej v júli 1985 zomrel.

Bartošová potom pokračovala so skupinou Balet Petra Hejduka aj Krokmi Petra Janečka. Z tej doby sú pesničky Hej pane diskdžokej a Léto. Za rok 1986 vyhrala prekvapivo anketu Zlatý slávik v kategórii žien, keď rok predtým bola ešte siedma.

Od jari 1987 spievala s orchestrom Ladislava Štaidla, v závere roka 1987 vyšiel jej prvý sólový album I. B., dva roky nato druhý Blízko nás a v roku 1990 tretí s názvom Zpívání s Ivetou. Trikrát po sebe - za roky 1987, 1988 a 1989 - bola v ankete Zlatý slávik druhá za Petrou Janů. Popularitu si udržala aj v 90. rokoch minulého storočia, prakticky každý rok vydala album, v roku 1992 Václavák, Tobě (1993), Malé bílé cosi (1994), Čekám svůj den a Medové dny (oba 1996), Ve jménu lásky (1998) a Bílý kámen (1999). V roku 1990 získala zlatého slávika v kategórii speváčok a rok nato si prvenstvo zopakovala.

V roku 1993 dostala prvú filmovú úlohu, hrala grófku Olíviu vo filme Jaroslava Soukupa Svatba upírů, ktorý získal Cenu divákov na španielskom filmovom festivale Fantastic Burgos 1994.

Dňa 11. októbra 1996 sa jej narodil syn Artur, jeho otcom je český hudobník a skladateľ Ladislav Štaidl. V roku 1997 účinkovala v muzikáli Dracula.

Druhé tisícročie naštartovala vydaním albumu Jedna jediná v roku 2000. Príležitosť dostala aj v muzikáloch Pomáda a Monte Christo. V septembri 2002 vydala album Hej pane diskžokej, v roku 2003 hrala v obnovenom muzikáli Dracula a Johanka z Arku. Zároveň vyšiel album Dráhy hvězd, v roku 2005 album Vánoční Iveta a v roku 2006 ďalší s názvom Scházíš mi.

Na svojom konte má 24 vydaných albumov a kompilácií. Z tých posledných sú to kompilácia Jsem zpátky (2008), nový štúdiový album s názvom 22 z októbra 2008, trojkompilácia Platinum Collection. V roku 2010 vyšiel bonusový album s názvom Děkuju vám andělové. V decembri 2012 vydala kompiláciu Noc je království, ktorá obsahuje aj dve nové piesne.

Na zámku Hluboká v južných Čechách sa 5. septembra 2008 vydala za herca Jiřího Poměje. Manželstvo vydržalo dva roky, rozišli sa v októbri 2010.

V pražskej štvrti Uhříněves sa 24. septembra 2013 po druhý raz vydala. Jej sobášu s Josefom Rychtářom asistovali príslušníci polície, ktorí chránili svadobčanov pred novinármi. Na svadbe chýbal speváčkin jediný syn Artur Štaidl, ktorý bol podľa novomanželky v škole, ako aj jej matka a brat, ktorí vraj bývajú ďaleko, preto ich podľa vlastných slov nechcela zaťažovať. Rovnako chýbala matka partnera.

Venovala sa aj charitatívnej činnosti, bola patrónkou nadácie Pražské deti, spolupracovala s nadáciou Kapka naděje a Nadáciou Terezy Maxovej.

V posledných rokoch o nej médiá často písali kvôli jej problémom s alkoholom a výstrednému správaniu mužov v jej okolí.