Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Spevák Linkin Parku Chester Bennington údajne spáchal samovraždu

Chester Bennington, archívne foto Foto: TASR/AP

Hovorca koronera Brian Elias uviedol, že prípad sa vyšetruje ako pravdepodobná samovražda, nijaké ďalšie podrobnosti však neposkytol.

Bratislava 20. júla (Teraz.sk/TASR) - Spevák americkej rockovej skupiny Linkin Park Chester Bennington zomrel dnes vo veku 41 rokov po tom, ako zrejme spáchal samovraždu. S odvolaním sa na vyhlásenie koronera okresu Los Angeles o tom informovala agentúra AP.

Hovorca koronera Brian Elias uviedol, že prípad sa vyšetruje ako pravdepodobná samovražda, nijaké ďalšie podrobnosti však neposkytol.

Chester Bennington, archívne foto
Foto: TASR/AP


Správu o Benningtonovom úmrtí ako prvý priniesol celebritný webový portál TMZ. Ten s odvolaním sa na americké úrady uviedol, že spevák sa obesil vo svojej rezidencii v meste Palos Verdes Estates v okrese Los Angeles, pričom jeho telo objavili dnes okolo 09.00 h miestneho času.

Chester Bennington bol dvakrát ženatý a zanechal po sebe šesť detí. Spevák dlhé roky bojoval so závislosťou od alkoholu a drog. V minulosti tiež vyhlásil, že nad samovraždou už uvažoval, keďže ako dieťa bol zneužívaný starším mužom.

Bennington bol dobrým priateľom amerického rockového speváka Chrisa Cornella, frontmana skupín Soundgarden a Audioslave, ktorý si vzal život v máji vo veku 52 rokov a dnes by oslavoval 53. narodeniny.

Skupina Linkin Park má na svojom konte niekoľko hitov medzi nimi skladby ako Faint, In the End či Crawling. Známa je tiež prepájaním rôznych hudobných žánrov - spolupracovala napríklad aj s rapperom Jay-Z. Obrovský úspech kapela dosiahla svojím druhým štúdiovým albumom Meteora, ktorý vyšiel v roku 2003 a stal sa jedným z najpredávanejších v histórii alternatívnej hudby.