Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Novú slovenskú rozprávku videlo prvý víkend v kinách 15-tisíc divákov

Na snímke zľava herec Samuel Spišák, speváčka a herečka Celeste Buckinghamová a generálny riaditeľ RTVS Václav Mika pred premiérou novej slovenskej rozprávky Láska na vlásku od režisérky Mariany Čengel Solčanskej. Foto: TASR/Michal Svítok

Poslednou klasickou hranou rozprávkou v našich kinách bol film režiséra Václava Vorlíčka Sokoliar Tomáš z roku 2000.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Po 14 rokoch absencie hranej rozprávky sa minulý týždeň do kín dostala Láska na vlásku v hlavnej úlohe so Celeste Buckingham a Samuelom Spišákom. Novú slovenskú rozprávku režisérky a scenáristky Mariany Čengel Solčanskej si počas prvého víkendu nenechalo ujsť takmer 15.000 platiacich divákov.

"Slovenské kiná hlásili absolútne vypredané kinosály už niekoľko dní vopred a niektoré jednosálové kiná zaznamenali desaťročné rekordy v návštevnosti," TASR informoval Igor König zo spoločnosti Continental film, ktorá filmovú rozprávku priniesla do kín 9. októbra.

Láska na vlásku si po prvom víkende na svoje konto pripísala hneď dve prvenstvá - umiestnila sa na vrchole rebríčka otváracích víkendov domácich hraných rozprávok v slovenských kinách v ére samostatnosti Slovenskej republiky a zaznamenala aj najlepší otvárací víkend slovenského hraného titulu za posledné tri roky. "Prekonala aj taký hit, akým bol film Kandidát z minulého roka," dodal.

Poslednou klasickou hranou rozprávkou v našich kinách bol film režiséra Václava Vorlíčka Sokoliar Tomáš z roku 2000.