Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Hviezdny tenorista Pavol Bršlík sa vracia na dosky SND

Úspešný tenorista Pavol Bršlík Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Jeden z najuznávanejších svetových tenoristov súčasnosti sa predstaví ako Ottavio v Mozartovej opere Don Giovanni.

Bratislava 16. apríla (TASR) - V utorok 29. apríla sa v Opere Slovenského národného divadla chystá ďalší hviezdny večer. Na dosky SND sa vracia jeden z najuznávanejších svetových tenoristov súčasnosti Pavol Bršlík a tentoraz prvýkrát ako Ottavio v Mozartovej opere Don Giovanni.

Šarmantný tenorista sa zastaví v SND medzi účinkovaním v Zürichu, Paríži a Mníchove. Pavol Bršlík hosťoval na začiatku roka v Zürichu v menej hrávanej Bizetovej opere Lovci perál. Následne stvárnil Tamina v tucte predstavení v Opéra Bastille v Paríži, kde bol na programe aj jeho piesňový recitál. Po hosťovaní v SND čaká Pavla Bršlíka Nápoj lásky v Mníchove.

Pod taktovkou mozartovského interpreta par excellence, hudobného riaditeľa Opery SND Friedricha Haidera sa 29. apríla v hlavnej úlohe ako Don Giovanni predstaví maďarský hosť István Kovács, ďalšie postavy stvárnia Luisa Albrechtová (Donna Anna), Eva Hornyáková (Donna Elvíra), Andrea Vizvári (Zerlina), Ján Galla (Komtúr), Peter Mikuláš (Leporello) a Martin Mikuš (Masetto).

Pri Mozartovi spolupráca nekončí

Spolupráca Opery SND s hviezdnym tenoristom sa pri Mozartovi nekončí. Pavol Bršlík sa už teraz teší aj na študijný proces a prípravu inscenácie Gounodovej opery Romeo a Júlia, v ktorej je obsadený spolu s opernou divou Adrianou Kučerovou. Réžiu bude mať popredný slovinský tvorca Diego de Brea, ktoré poznáme z oceňovaných činoherných inscenácií na našej prvej scéne. Gounodova opera Romeo a Júlia bude mať premiéru v marci na budúci rok.

Divadelní fanúšikovia sa môžu s Pavlom Bršlíkom stretnúť už v pondelok 28. apríla. Bude jedným z hostí moderátorky Adely Banášovej v obľúbenom publicistickom programe Trochu inak v Štúdiu v novej budove SND.

Vstupenky na Dona Giovanniho s Pavlom Bršlíkom, ako aj na program Trochu inak v SND je možné kúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu snd.sk, na ktorom sú všetky dôležité informácie. TASR informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažitková.