Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Kultúra

Stará aj nová škola česko-slovenského hip-hopu na festivale Uprising

Foto: Uprising

Aj tento rok si milovníci kvalitnej domácej aj zahraničnej hudby prídu na svoje!

Bratislava 16. mája (OTS) - Sedemnásty ročník festivalu Uprising koncom augusta opäť prinesie nezabudnuteľnú letnú párty na Zlatých pieskoch, svetový line-up, športové aktivity a nezameniteľnú atmosféru.

Popri zvučných svetových menách sa fanúšikovia môžu tešiť aj na pestrý výber domácej (nielen) hip-hopovej scény. Návštevníci sa môžu tešiť na jedného z najžiadanejších a najkvalitnejších slovenských rapperov, Gleba. Ten sa po prvý raz predstaví priamo na hlavnom pódiu Uprisingu a prinesie aj svoj úplne nový album "Dlhá cesta domov". Zárukou skvelého koncertu bude legendárna hip-hopová formácia Moja Reč, ktorá pri príležitosti 20-tich rokov od vydania debutu vystúpi so svojou kapelou Komplot. Do spoločného projektu, ktorý sa prvýkrát predstaví na festivale Uprising sa vložia veteráni česko-slovenskej hip-hopovej scény Orion a Čistychov. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na obľúbeného trnavského rappera Boy Wondera, rapujúcu speváčku Fejbs a ikonu českej scény a člena kultovej skupiny Supercrooo, James Cole. Od českých susedov zavíta na Zlaté piesky Rest so živou kapelou Champion Sound, víťaž českého Anděla MC Gey a charizmatická speváčka a rapperka Annet X. Novú školu slovenského hip-hopu a jej rôzne podoby predstavia na Uprisingu aj Marko Damian, Taomi, Dušan Vlk a aktuálny víťaz Radio_Head Awards za album roka Fvck_Kvlt.

Foto: Urpising

Medzi novými ohlásenými menami sú aj stálice festivalu Uprising, skupina Medial Banana s novým albumom "More času", ale aj projekt známych slovenských hercov a hudobníkov nazvaný Orchester Jeana Valjeana. Uprising ohlásil aj ďalšie skvelé zahraničné mená. Nezabudnuteľnú show predvedie aktuálny európsky líder Dancehall scény, francúz Blaiz Fayah a famózny reggae spevák z odľahlého tichomorského ostrova Nová Kaledónia, Marcus Gad so svojou kapelou Tribe. Jamajku bude zastupovať aj rasta spevák Ras Zacharri a charizmatický spevák Eesah. Z Británie príde na Slovensko spevák s nezameniteľným hlasom a pestrou hudobnou tvorbou Charlie P, ktorý je jedným z najvyhľadávanejších MCs na soundsystémovej scéne. Ostrovania vyšlú na Uprising aj unikátny projekt The Beatles Dub Club, vďaka ktorému si milovníci legendárnej skupiny The Beatles budú môcť vypočuť ich nesmrteľné hity v reggae, dnb, či dubovom prevedení.

Foto: Urpising

Tieto nové mená doplnia už tak bohatý program festivalu Uprising, ktorý sa bude konať 30. a 31. augusta na Zlatých pieskoch v Bratislave.

Headlinermi festivalu Uprising bude jeden z najlepších súčasných reggae umelcov, Alborosie, najväčšia súčasná maďarská hviezda Azahriah, energická balkánska úderka Dubioza Kolektiv, poprední predstavitelia drum and bass scény Sigma a Black Sun Empire, virálny fenomén Venjent, jamajské reggae ikony The Congos a Jesse Royal, či kultová electro-world music skupina Transglobal Underground s pôvodnou speváčkou Natachou Atlas.

Lístky na Uprising Festival 2024 sú v predaji na www.uprising.sk za 75€ a VIP vstupenky s množstvom skvelých benefitov ako meet and greet s umelcami, VIP zónou s vlastným barom a výhľadom na stage, keramickými splachovacími toaletami, vouchermi na nápoje a merchom za 160€. Tieto ceny platia iba do 16. mája.

Foto: Urpising

facebook - instagram - youtube - tiktok - spotify