Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Študent VŠMU získal prvú cenu na festivale sci-fi filmov v New Yorku

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tridsaťpäťročný tvorca zo Slovenska získal prvú cenu v kategórii krátkych filmov.

Bratislava 22. januára (TASR) - Slovensko zaznamenalo ďalší úspech za oceánom. Študent réžie Vysokej školy múzických umení (VŠMU) Martin Kazimír získal prvú cenu na štvrtom ročníku medzinárodného festivalu sci-fi filmov The Philip K. Dick Science Fiction Film Festival, ktorý sa konal od 14. do 17. januára v New Yorku. Mladý tvorca uspel so snímkou "Chronos". "Je to desaťminútový študentský film o vyčerpanom podnikateľovi v podaní Richarda Stankeho, ktorý sa ocitne v hotelovej izbe, kde plynie čas naopak," TASR informoval Martin Kazimír.

Tridsaťpäťročný tvorca zo Slovenska získal prvú cenu v kategórii krátkych filmov. Kazimírov "Chronos" uspel v konkurencii 80 filmov, ktoré na festival prihlásili súťažiaci z vyše 20 krajín sveta.

The Philip K. Dick Science Fiction Film Festival nesie meno kultového amerického spisovateľa Philipa Kindreda Dicka. Podľa románov tohto autora nakrútili také snímky ako Minority Report, Blade Rurnner či Total Recall. Okrem kategórie krátkych filmov sa udeľovali ceny aj v ďalších desiatich kategóriách.