Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V súťaži Svet na tvoj obraz zvíťazila fantasy

G. Van Garrett, Power City Foto: FANDOM SK

V kategórii fantasy zvíťazila Ildikó Márton s prácou Noc mystérií, a zároveň sa stala aj absolútnou víťazkou tohto ročníka súťaže.

V súťaži Svet na tvoj obraz 2014 aj v tomto ročníku zvíťazil žáner fantasy. Okrem tejto kategórie mohli súťažiaci zasielať práce v kategórii science fiction a komiks.

Víťazkou kategórie komiks sa stala Zuska Stožická s prácou s názvom Posledná lampa. V kategórii science fiction obsadil prvú priečku G. Van Garrett s obrazom nazvaným Power City. V kategórii fantasy zvíťazila Ildikó Márton s prácou Noc mystérií, ktorá ju najvyšším počtom bodov vyniesla na prvé miesto aj v celkovom hodnotení, a tým sa stala zároveň aj absolútnou víťazkou tohto ročníka súťaže.
I. Marton, Noc mystérií
Foto: FANDOM SK


Každý ročník súťaže Svet na tvoj obraz má dve kolá. V prvom vyberá práce, ktoré sa dostanú do druhého kola, porota. Druhé kolo je verejné – práce sú postupne zverejňované na portáli, kde majú možnosť hodnotiť ich čitatelia.

„V záverečnom hlasovaní o víťazovi súťaže čitatelia prideľujú body obrázkom, ktoré sa im páčia najviac, bez ohľadu na kategóriu,“ hovorí usporiadateľka súťaže Alexandra Pavelková.
Z. Stožická, Posledná lampa
Foto: FANDOM SK

„Podľa počtu bodov potom určíme víťaza každej z kategórií a celkového víťaza súťaže. To, že aj toho roku získal najväčší počet bodov obrázok žánru fantasy, môže naznačovať, že dnešní čitatelia uprednostňujú žáner ako taký, alebo aj to, že pri hodnotení sa skôr prikláňajú k tradičným technikám ako k digitálnej tvorbe.“

Pre amatérskych výtvarníkov usporadúva súťaž Svet na tvoj obraz portál Fandom SK.