Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Po 19 rokoch našli odcudzený kabriolet režiséra Quentina Tarantina

Foto: mercurynews.com

Film Pulp Fiction nakrútil Quentin Tarantino v roku 1994 a vyslúžil si spoločne s Rogerom Avarym za predlohu tejto snímky Oscara i Zlatý glóbus za najlepší pôvodný scenár.

San Bernardino 29. apríla (TASR) - Odcudzený červený kabriolet typu Chevrolet Chevelle Malibu z roku 1964, za volantom ktorého sedel v kultovom filme Pulp Fiction režiséra Quentina Tarantina obľúbený herec John Travolta, našli americkí policajti po 19 rokoch.

Ako vyplýva z informácie periodika San Bernardino County Sun, na stopu vozidla, ktorého súčasný majiteľ sa pri jeho kúpe stal zrejme obeťou podvodu, sa dostali pri pátraní po inom ukradnutom automobile.

Vozidlo, z ktorého nálezu sa teší hlavne jeho majiteľ - režisér Quentin Tarantino, našli napokon v okolí kalifornského Oaklandu.

Film Pulp Fiction nakrútil Quentin Tarantino v roku 1994 a vyslúžil si spoločne s Rogerom Avarym za predlohu tejto snímky Oscara i Zlatý glóbus za najlepší pôvodný scenár. Ďalších šesť nominácií na prestížne ocenenie Americkej filmovej akadémie sa v tak cenené sošky nepremenilo. Film získal aj Zlatú palmu - najvyššie ocenenie na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes 1994.