Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Nový hudobný festival v Tatrách odštartoval koncertom na Hrebienku

Na snímke diváci sledujú vystúpenie kapely Genius Locci na Hrebienku vo Vysokých Tatrách 1. septembra 2017. Foto: TASR/Simona Ivančáková

Organizátori pripravili takmer 30 koncertov, vystúpení a filmových projekcií.

Vysoké Tatry 1. septembra (TASR) - Rozlúčka s letom sa začala dnes vo Vysokých Tatrách trojdňovým festivalom Tatra Flowers. Návštevníci veľhôr na ňom podľa organizátorov nájdu zaujímavé spojenie umenia, kultúry a Tatier.

Na Hrebienku dnes odohrala koncert aj skupina Genius Locci, ktorá na hudobnej scéne pôsobí od roku 2013. Štýl hudby, ktorej sa venuje, možno zaradiť medzi pop a indie folk. "Očakávame, že sa konečne vrátime k svojim koreňom, že zahráme niečo tichšie, zahráme niečo melodickejšie a veľmi sa na to tešíme. Vyniknú husle a trojhlasy," uviedla pre TASR Ela Boldiš s tým, že pri tom budú pozorovať hory. Zaujímaví budú pre nich podľa jej ďalších slov náhodní okoloidúci. V sobotu sa na Skalnatom Plese predstavia s akustickým koncertom.



Na margo Slovenského ochranárskeho snemu (S-O-S), ktorý adresoval výzvu umelcom, aby nevystúpili v tatranských rezerváciách na hudobnom festivale, Boldiš uviedla, že nemá pocit, že by sa koncertmi niečo narúšalo. "Myslím si, že to vymysleli tak, aby nič nebolo poškodené," povedala s tým, že hrajú úplne akusticky, ako keď si na tráve zahrá turista na gitare.

Novým festivalom ožíva okrem Hrebienka počas predĺženého víkendu aj Štrbské Pleso, Skalnaté a Popradské pleso, Téryho chata, Starý Smokovec a Tatranská Lomnica. Organizátori pripravili takmer 30 koncertov, vystúpení a filmových projekcií.

Festival prinesie zmes rôznych hudobných žánrov od etna, cez folklór, klasickú hudbu až po jazz a alternatívnu hudbu. Vystúpi aj Jana Kirschner, Peter Lipa či SĽUK. Nehudobnou sekciou Tatra Flowers je edukatívno-zážitková zóna TANAPu určená predovšetkým pre rodiny s deťmi, ktorá bude počas celého víkendu na Popradskom plese.