Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Tatranská literárna jar prinesie stretnutie s literátmi zo 4 krajín

Jaroslav Rezník st., archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Vo Vysokých Tatrách ich milovníci písaného slova budú môcť stretnúť vo vilách Flóra i Ilona v Starom Smokovci či v priestoroch knižnice v Tatranskej Lomnici.

Vysoké Tatry 4. apríla (TASR) - Po roku sa pod tatranské končiare vráti Tatranská literárna jar. V dňoch 6. a 7. apríla sa vo Vysokých Tatrách stretne na jej druhom ročníku viac ako 20 spisovateľov zo štyroch krajín Európy.

"Okrem výletu na Hrebienok, slávnostného prijatia v obradnej sieni Mestského úradu v Starom Smokovci či osláv 75. narodenín spisovateľa Jaroslava Rezníka absolvujú zúčastnení spisovatelia viacero besied v knižniciach a školách nielen v meste Vysoké Tatry, ale aj v iných sídlach podtatranského regiónu," povedal vedúci oddelenia kultúry a športu Mestského úradu vo Vysokých Tatrách Ján Bendík.

Literáti sa stretnú so študentmi Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade, prihovoria sa čitateľom Podtatranskej knižnice v Poprade i v Mestskej knižnici vo Svite. Vo Vysokých Tatrách ich milovníci písaného slova budú môcť stretnúť vo vilách Flóra i Ilona v Starom Smokovci či v priestoroch knižnice v Tatranskej Lomnici.

Hlavnými organizátormi literárneho festivalu sú Spolok slovenských spisovateľov a mesto Vysoké Tatry, ďalšími participujúcimi partnermi sú spisovateľské organizácie zúčastnených krajín, a to Združenie spisovateľov Čiernej Hory, Združenie spisovateľov Srbska a Obec spisovateľov Českej republiky. "Vlani sme realizovali pilotný projekt a okrem slovenských spisovateľov, publicistov a básnikov k nám prišli aj ich kolegovia a priatelia z Českej republiky. Podujatie sa nám osvedčilo a som rád, že v tomto roku tu už môžeme privítať zástupcov ďalších dvoch krajín," uzavrel Bendík.