Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Tento víkend premietne Kino SĽUK novú českú rozprávku Anjel Pána 2

Kino SĽUK v Rusovciach, najmladšie kino v Bratislave, prinesie tento víkend novú českú rozprávku Anjel Pána 2, ktorá sa objavila v kinách v decembri tohto roka. Foto: YouTobe

Kino SĽUK ponúkne v posledný adventný víkend rozprávku Popolvár najväčší na svete a Tri oriešky pre Popolušku.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Kino SĽUK v Rusovciach, najmladšie kino v Bratislave, prinesie tento víkend novú českú rozprávku Anjel Pána 2, ktorá sa objavila v kinách v decembri tohto roka.

Na sobotu 10. decembra o 15.00 hod sme pripravili pokračovanie úspešnej anjelskej rozprávky Anjel Pána 2, ktorá už pomaly navodí vianočnú atmosféru. Nechýba samozrejme skvelé herecké obsadenie, v hlavných úlohách sa predstaví Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Jiří Bartoška, Jiřina Bohdalová, Pavel Liška či Bolek Polívka“, povedala dnes pre TASR PR manažérka SĽUKu Lucia Sopková. V nedeľu, v rovnakom čase, bude Kino SĽUK premietať rozprávku režiséra Juraja Jakubiska Perinbaba.

Tento príbeh o odvekej túžbe človeka po šťastí, láske a víťazstve nad smrťou nie je len pre deti, ale k vianočnému obdobiu neodmysliteľne patrí“, vysvetlila Sopková.

Súčasťou dramaturgie Kina SĽUK, ktoré od konca júna tohto roka ponúka predstavenia rôznych filmových žánrov, sú filmy pre detského diváka. Patria k nim aj snímky, premietané v tomto adventnom období v rámci projektu Česko-slovenské rozprávkové Vianoce.

Myslím si, že to je dôležité najmä preto, že ide o slovenskú tvorbu. Veľa dnešných detí možno tieto rozprávky ani nepozná a to je škoda, pretože to je klasika, ktorá zaniká, pritom je o ne stále záujem“, doplnila Sopková. SĽUK chce podľa nej prispieť k sviatočnej atmosfére tradičnými predstaveniami, pretože je s tradíciami úzko spojený, podobne ako vybrané české a slovenské hrané rozprávky,  ktoré si ľudia už klasicky spájajú s atmosférou Vianoc.

Po Siedmich zhavranených bratoch, Šípkovej Ruženke, premiére rozprávky Anjel Pána 2 a Perinbabe ponúkne Kino SĽUK v posledný adventný víkend rozprávku Popolvár najväčší na svete a Tri oriešky pre Popolušku.