Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Termín pre zakúpenie abonentiek v SND je iba do konca júla

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

Marketing SND sa snaží vždy ozvláštniť a zatraktívniť ponuku. Tentoraz je na výber 10 možností.

Bratislava 27. júla (TASR) – Ešte tento týždeň ponúka Slovenské národné divadlo možnosť kúpiť si niektorý z atraktívnych balíčkov abonentných ponúk na divadelnú sezónu SND 2015/2016. K skalným záujemcom, ktorí čakajú na túto ponuku, pribúdajú každý rok ďalší. Marketing SND sa snaží vždy ozvláštniť a zatraktívniť ponuku. Tentoraz je na výber 10 možností.

Prečo je o abonentné vstupenky záujem? Ak si priaznivci divadla vyberú prominentný balíček „Premiéry opery a baletu“, strávia víkendy napríklad s francúzskym skladateľom Bizetom v podaní Cigánskych diablov pod názvom Carmen a la Gypsy Devils. Protikladom bude sofistikovaný baletný večer s Bohom tanca – Nižinským. Možností je v tomto balíčku sedem. Z tých operných to sú aj Beethovenov Fidelio alebo Verdiho strhujúca operná dráma Simon Boccanegra.

Balíček „Novinky činohry“ ponúka premiéry nasledujúcej divadelnej sezóny SND. Určite sa oplatí patriť medzi prvých, ktorí uvidia divadelnú adaptáciu slávnych filmov Denysa Arcanda nominovaných a ocenených Oscarmi, či na divadelných doskách dej kultového filmu Ingmara Bergmana Fanny a Alexander, nehovoriac o Sissi – o životnom príbehu krásnej rakúskej cisárovnej. To sú len tri z ôsmich premiérových ponúk.

Dramatické umenie obohatené o hodnotný príbeh. Každé Verdiho dielo má náboj poznania, ktorého poslanie je znásobené nádhernou hudbou. Takýto zážitok sľubuje abonentka s prostým a výstižným názvom „Verdi“.

Ak sa však návštevník predstavení potrebuje uvoľniť, zasmiať a zabaviť, naporúdzi je „Komediálny balíček“, z činohry, opery i baletu, ktorý ponúka päť titulov. Na druhej strane ak si divák potrebuje „resetovať“ myseľ a pritom sa nechať unášať krásou bez slov, rozhodne sa pre „Perly klasického baletu“. Medzi ponúkanými titulmi sú bežne vypredané predstavenia ako Korzár, Labutie jazero či Romeo a Júlia.

Aj ďalšiu divadelnú sezónu bude SND pokračovať v prezentovaní svojich umelcov, ale približovať aj iné zaujímavé osobnosti trochu inak v rovnomennom programe, v ktorom moderátorka Adela Banášová sebe vlastným inteligentným spôsobom odhaľuje zákutia duše pozvaných hostí. „Trochu inak“ je novinkou a záujem opodstatňuje rozhodnutie zaradiť ju medzi abonentné ponuky.

To je len šesť z desiatich možností vybrať si žánre, ich kombinácie, svoje stabilné a obľúbené miesto v hľadisku a v neposlednom rade rozhodnúť sa aj pre finančnú výhodnosť. Bez čakania v rade počas divadelnej sezóny ponúka naša prvá divadelná scéna možnosť získať už teraz aj ďalšie benefity, akým je napríklad Ročenka 2015 zadarmo.

Abonentky 2015/2016 sú k dispozícii ešte niekoľko posledných dní - len do 31. júla. Abonentky SND je možné zakúpiť si výhradne v pokladnici v novej budove SND každý pracovný deň od 08.00 do 16.00 h. Bližšie informácie záujemcom poskytnú v SND na tel. čísle +421 2 204 72 296, 298, k dispozícii je aj webová stránka divadla. TASR informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.