Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Termín prihlášok do súťaže Štúrovo pero sa predĺžil do 15. februára

Na archívnej snímke z roku 2012 účastníci na súťaži Štúrovo pero Foto: TASR/Jozef Poliak

Jedným zo spoluvyhlasovateľov tohto ročníka súťaže sa stala aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky.

Bratislava 2. februára (Teraz.sk) - Do celoslovenskej novinárskej súťaže Štúrovo pero sa dá zapojiť až do 15. februára. TASR o predĺžení uzávierky informovala riaditeľka súťaže Milota Tornošová. Pôvodne sa záujemcovia mohli prihlasovať do konca januára tohto roka.

Jedným zo spoluvyhlasovateľov tohto ročníka súťaže sa stala aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR). Udelí Cenu generálneho riaditeľa TASR za najtvorivejší žurnalistický počin, cenu Talent TASR za najlepší novinársky príspevok publikovaný na webe skolskyservis.sk a tri ceny TASR ONLINE za elektronické magazíny.

Prispievatelia Štúrovho pera sa môžu zapojiť celkovo do piatich kategórií. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční v apríli vo Zvolene.

Dvadsiaty druhý ročník súťaže vyhlasujú Nadácia Slovenskej sporiteľne, Televízia Markíza, Banskobystrický samosprávny kraj, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Literárny fond, nadácia Čisté slovo, TASR, Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave, mesto Zvolen, internetové kníhkupectvo Martinus.sk, Podpolianske osvetové stredisko vo Zvolene a občianske spoločenstvo Štúrov Zvolen.

Do súťaže sa dá prihlásiť na stránke Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene.